Zkušenosti s volnou stavbou
|
17.08.2013, 09:28 PM
Příspěvek: #154
|
|||
|
|||
RE: Zkušenosti s volnou stavbou
(17.08.2013 02:05 PM)schützmeister napsal(a):(16.08.2013 05:44 PM)MilanBencúr napsal(a): Na voľnej stavbe je rôzna veľkosť robotníc úplne prirodzený jav. Včely predsa stavajú bez predlohy všetky veľkosti buniek od 4,6 do 6,6 mm.Tohle by mě docela zajímalo - je velikost včely daná fakt velikostí buňky ? O různých rozměrech stavby není debata - ale zdá se mi, že i ve stejně velké buňce může být včela různě veliká, že to je spíš výživou, než tím jak je buňka velká. Jasně, že při nové stavbě je to asi přímá úměra, to je taky ale úměra se stavbou a výživou. Letos se mi ale na jaře, kdy jsem poprvně nevystihl zakrmení / třetinu jsem vyhladověl úplně / líhly abnormálně malé včely, vpodstatě všechny co se se vylíhly byly proti normálu 1/2 - 2/3 - a líhli se na normální loňské stavbě, takže to nemohlo být buňkama. TAk nevím. Včera jsem viděl trubce z hrboplodu a byli velcí jako dělnice. Takže ta velikost buňky má vliv na velikost včely. Langstroth 2/3 (Vigor) – Praha (227 + 245 + 258 m n.m.) + Kokořínsko (278 m n.m.) |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)