Zkušenosti s volnou stavbou
|
03.08.2013, 08:00 PM
Příspěvek: #130
|
|||
|
|||
RE: Zkušenosti s volnou stavbou
Děkuji za reakci pane Dvorský, jedná se mi o oddělky, před cca 14-ti dny jsem nandaval třetí nástavek 2/3L, rozšiřuji přesně podle Vámi vydaného návodu na péči o oddělek s tím, že používám jen loučky a zatím problémy nebyly, jen občas nedostaví plást na celou délku loučky, a to na krajích hnízda, což je asi normální. Co mě zaráží je ale právě to, že momentálně není skoro žádný rozdíl v chování u produkčních včelstev a u oddělků, stavební pud se v podstatě se vytratil. Včelstva jsou dvouletá, matky Dolské, oddělky odebírány cca od rozkvětu řepky. Moc zkušeností nemám, každá rada drahá. Bohužel v okolí není nikdo, kdo by včelařil na volnou stavbu, jak jsem již psal, na mezistěně se chytly a vystavěly jí, byť za docela dlouhou dobu (14 dní). U jednoho oddělku jsem zkusil proházet 3 plásty 'zebrováním' a výsledek zatím po týdnu absolutně žádný. Jsou nějaké fígle, jak je pobídnout ke stavbě? Protože oddělky krmím, snůškovými poměry se moc nezabývám, používám roztok cukru 1:1.
(03.08.2013 07:02 PM)Leoš Dvorský napsal(a): Liborte, pod tím co jsi napsal nevím, co si mám vůbec představit. Včelstva plná včel je pro mne nyní 5-6 plných nástavků 2/3L ,ale i klidně 4 nebo 3, ale také 9 39x16x11cm. Musíš to blíže specifikovat, stáří včelstva, zásoby a tak. i tak je to obtížné. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)