Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 1 Hlasů - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biologické možnosti ošetrovania včelstiev
Včera, 04:07 PM
Příspěvek: #99
RE: Biologické možnosti ošetrovania včelstiev
Zdravím,potřeboval bych vaši radu
Mám aktuálně 4 včelstva kde se začínají objevovat včely s virem DWV.Dvoje včelstva co jsou na tom v tomhle ohledu „nejhůře" mají asi kolem 3 včel (dělnic) za den na dně varroa dna.Včelstva jsou silná v kondici dobře vyzimovaly byly také každé revitalizované oddělkem takže by měli mít jednoletou matku.
Kdy a jaký vhodný biotechnický zákrok zvolit když už se začínají objevovat virotické včely v tuto dobu?
Chtěl bych ještě počkat tak do 20.5 kdyby se náhodou chtěli vyrojit,kdyby se mi to podařilo odhadnout chtěl bych vytvořit přeléták ale říkám si jestli to bude dostatečné když už se objevují příznaky virózy.
Osobně se mi jeví jako jistota přemetení.Zároveň bych potřeboval vytvořit oddělky ale je to rozumné je dělat zase kvůli těm virózám,aby oddělky dokázaly přežít.
Taky je nechci pomocí určitých zásahu připravit o schopnost využít snůšku proto se mi jeví lepší nějaký zásah provést až v třetí dekádě května nebo na začátku června ale aby to zas nebylo pozdě.A nemám značené matky což může být trochu komplikace.
S pozdravem Daniel Holý
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Biologické možnosti ošetrovania včelstiev - Daniel Holý - Včera 04:07 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)