Volná stavba v rámečkách
|
02.04.2021, 07:05 PM
Příspěvek: #259
|
|||
|
|||
RE: Volná stavba v rámečkách
(30.03.2021 02:30 PM)Rastislav Rosa napsal(a): Zdravím vospolok, mám dilemu, potrebujem rozširovať, viď. postup vyššie (z 2NN na 5NN) a nemám súše. Mám však vystavané dielo z niekoľkých minuloročných rojov (nádherné prakticky "panenské" dielo), ktoré uhynuli. Predpoklad NC plus vírusy. Takže dať tieto rámiky na dva dni do mrazáku (-18"C) a potom použiť pri rozširovaní, áno alebo nie? Čo vy na to. Aké je tam riziko. Rasťo S tím vymražením zásob bych byl hodně opatrný, také jsem to někde načetl. Ale z vlastní zkušenosti před 3 lety jsem podobné zás. Vymrazil (v masokombinátu) na -22“ 5 dnů když jsem 8+4 nást. na rudlu vyvezl z boxu 4 hod. sem čekal až povolí abych to naložil do auta. Po 1 dekádě června zkončila snůška a po vytočení jsem to podastavil pod včelstva, na vybrání a částečně dokrmil cukrem. Průměrná vč. na 3-4 nást. 39/24. Po 4-6 týdnech ze 12 vč.11 úlů prázdných, 1 žebráci na podzi spojení s oddělkem. Použít jedině po malých dávkách do podmetu jako očkování malý ifekční tlak by snad mohly ustát. Na 2 pokus jsem to raději všechno vyvařil. Js |
|||
Hlasování: Rastislav Rosa (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)