R.Linhart - Myslet jako včela, Včelařit jako včela
|
20.05.2020, 03:45 PM
Příspěvek: #2
|
|||
|
|||
RE: R.Linhart - Myslet jako včela, Včelařit jako včela
Ahoj,
obě knihy jsem četl a ty termosolární úly chci zkusit - dává mi to smysl a když už nic jinýho, tak je to aspoň pokus řešit kleštíka jinak než chemicky. Popisuje tam i mj. protirojový chov trubců, o kterém jsem se zmínil tady https://forum.sanceprovcely.cz/tema-Roje...1#pid15411 a který jsem si původně chtěl vyzkoušet, ale uvidíme jak dopadne diskuze, možná to jde i jinak ![]() Zajímavá je kapitola o šlechtění - pochopil jsem to tak, že šlechtit na něco konkrétního je dost problematická věc, skoro až nemožná ![]() ![]() Celkově bych řekl, že to je zajímavé čtení a určitě je p.Linhart jeden z těch, kdo si uvědomuje, že současné metody včelaření-léčení nikam nevedou a hledá jiné cesty. Nechci být žádným propagátorem jeho myšlenek nebo termosolárů, ale chci to na vlastní kůži resp. na vlastních včelách zkusit ![]() Vysočina - Hamry nad Sázavou 555m, RM 39x24 |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Příspěvky k tématu |
R.Linhart - Myslet jako včela, Včelařit jako včela - Stanislav Rataj - 20.05.2020, 03:25 PM
RE: R.Linhart - Myslet jako včela, Včelařit jako včela - Petr Smrčka - 20.05.2020 03:45 PM
RE: R.Linhart - Myslet jako včela, Včelařit jako včela - Stanislav Rataj - 20.05.2020, 04:15 PM
RE: R.Linhart - Myslet jako včela, Včelařit jako včela - Petr Smrčka - 20.05.2020, 04:44 PM
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)