Důležité Včelaření bez chemie
|
06.10.2019, 09:39 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 06.10.2019 09:51 PM od Ali.)
Příspěvek: #29
|
|||
|
|||
RE: Včelaření bez chemie
Ano, je to prazvláštní iluze, vemu-li můj případ. U jednoho včelstva se mi před cca třemi týdny objevil velký samospad a zahlédl jsem před úlem včelu s křivicí. Ošetřl jsem je 85%KM (dvojitý ležan - půlený) 2x 30ml na 24 hod. venku teplo cca 28C (a oba úly vedlejší z možného zalétávání). Spad jaký byl v tom dvojvčelstvu tu ještě nebyl uvedený. Minulý týden opět včela bez křídel. Ještě jednou do téhož úlu KM65%, spad po aplikaci za tři dny 20ks VD. Včely 2x na cca 4 plástech 42/35 dnes lítaly jak frčky, nosily pyl, na česně, v podmetu a pod víkem OK, i pěkný prolet posledních mladušek.
Dnes jsem zjistil že včely s křivicí jsou z vedlejšího úlu, kde spad po ošetření byl jen cca do 200ks (30x méně). A tyto už dnes nemají, jak říkáte, jiskru v oku. Musím je ale hlídat, aby nepřišlo na Vaše slova "... příliš velký infekční tlak". Jen mě zaujal nepoměr spadu a nepoměr projevu dalšího vývoje mezi objema úly. Na ostatních se zatím za celý rok neprojevilo nic očividně zlého, což mě těší. Na dušičce mám malý strášek, ale zatím u ostatních příroda funguje. Ze čtyř (těch třech ošetřených) jsem odtočil cca po 10kg medu pro sebe. Ostatní šetřím. Jak říká Tini "... iluze, že když není kleštík, není problém". Jako v Temném kraji, "Všechno je jinak". |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)