Poraďte prosím
|
24.04.2019, 12:54 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 24.04.2019 01:01 PM od schützmeister.)
Příspěvek: #11
|
|||
|
|||
RE: Poraďte prosím
[quote='dědvlkú' pid='14648' dateline='1556053576']
"Odrojí?" Myslím ,že zatím snad ne, mají dost mísa kam růst, i co stavět, málo plodu, ne moc mladušek. [/quote] To spolu vůbec nesouvisí - rojovka je daná genetikou a stářím matky + plným plodištěm. Čili, mášli matku starší a nestaví, je úplně jedno, že je prázdný úl, půjdou do roje. Já dle toho rozeznávám problematická včelstva - přidám nástavek a jdou do něj - je to O.K. - přidám nástavek a sedí "dole" - už se chystají. [quote='dědvlkú' pid='14648' dateline='1556053576'] S tím oddělkem se mi to líbí, chtěli jsem ho udělat sice později až bude více plodu, kvůli naředění kleštíka, ale takle bych se zbavil černých plástů, než to matky znovu zakladou Popřemýšlím , když nic jiné začnu odebírat med z černých plástů, jakmile to půjde, čistý med mohu pak vrátit přikrmením podle potřeby Děkujem za konzultaci. Olda a vnuk Pepa V době snůšky se černých plástů nezbavíš bez problémů, není to správný čas. Přeleták to neřeší - než se rozkoukáš, bude všude plod. Černé plásty je třeba odebírat když snůška není - za přepážku a oni to vyčistí, nebo u nástavků na zimu dospod plodiště a z jara odebrat. Točení sice lze, ale je to šmakuláda. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)