Poraďte prosím
|
10.04.2019, 04:09 PM
Příspěvek: #6
|
|||
|
|||
RE: Poraďte prosím
Souhlas s tím co píše Schützmeister, s tou náhradní koupenou matkou jsem se začátečnicky ukvapil, měl jsem tomu dát více času, sám na sebe mám vztek, od včerejška jsem ale řešil dilema co s zakoupenou náhradní matkou, bezmatečný oddělek nikde na honem k sehnání, matku zamáčknout a dál se v nich nevrtat? protože stresu si již užily dost, nebo dát nové matce šanci ?
Rozhodl jsem se, dát matce šanci. Otevřel jsem na ležanu druhý vletový otvor a plodové hnízdo, tak jak bylo uspořádané bez přehazování rámků, rozdělil na dvě poloviny jako při tvorbě dalšího oddělku, zásobní plásty zůstaly po stranách plodového hnízda tak jak byly, v levé polovině plodového hnízda, kde bylo na několika plástech nově zakladeno, jsem si všiml nově od včerejška zavíčkované trubčiny a dvou naražených nouozvých matečníků,(takže včelstvo o problémové matce ví a snaží se ho vyřešit i bez mé pomoci), matku s klíckou jsem položil na pravou polovin hnízda, kde byl zavíčkovaný plod, zítra na klícce odlomím otvor a nechám to na včelách dostane tak šanci 50% na přežití, bez tohoto zásahu by jí na 100% zabily, oběma polovinám rozděleného včelstva ta zůstanou stejně létavky, pokud se to nezdaří vytánu jednoduše přepážku a včelstvo opět spojím, nebo budu mít včelstva dvě, potom rozhodnu podle potřeby. Vím, že to není ideální řešení, ale chybama se člověk učí, udělám všechno abych je neopakoval a včelkám se omlouvám pokaždé když do nich lezu. Olda |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)