Úl Warré - plány
|
10.07.2013, 11:04 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 10.07.2013 11:14 AM od Mlha.)
Příspěvek: #58
|
|||
|
|||
RE: Úl Warré - plány
Milane, to jak zachází v USA se včelami vím, těch videí na youtube je plno. Ale podsunout mi, že když mám Langa tak se nutně musím chovat ke včelám stejně je trochu nefér ne? Čekal jsem, že trochu více rozvedeš svoji teorii, proč pro naše klimatické podmínky není Langstroth vhodný a ne tuto podpásovku.
Aleši, co se týče dřevěných nástavků tak to u nás dotáhl k dokonalosti zatím pan Matela (a jeho nástavek je za polovic, co nabízí konkurence), a když se kouknu na zahraniční weby tak tam nabízí plno podobných skládaček, dokonce i s cinkovanými spoji a za ceny velmi příznivé (i pro nás, natož pro místní s jinou kupní silou), tedy ač nejsem ekonom tak stále myslím, že jsou ještě možnosti jak z úlu udělat "housku na krámě" i bez té Číny. Dále jsou tu i jiné věci, než jen nástavek, např. plastové krmítka, mezistěny, nebo nástavky z polystyrenu, kdy se kopyto vyplatí dělat jen pokud prodám miliony kusů. A dále i ta unifikace přinese úspory, proč mám mít obrovský robustní medomet, do kterého strčím od Čechoslováku po Optimal, když mohu mít něco menšího, skladnějšího přesně na můj rámeček. A abych se vrátl k tématu a uvedl příklad, známý si přivezl pár warréček odtud, a další rok si nechal nějaké přidělat od místního truhláře. Kromě toho, že kvalita těch od truhláře pokulhávala, tak navíc vyšly dráž než ty z Německa. Známý říkal že už nikdy a radši si sjede příště zase do Německa. Tedy určitě zde ještě prostor je, vzláště v českých obchodech. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)