Monitoring roztoče po zimě
|
22.03.2018, 08:00 AM
Příspěvek: #18
|
|||
|
|||
RE: Monitoring roztoče po zimě
Tak jsem vyzkoušel novou vyhlášku 18/2018. Bavili jsme se s mým známým včelařem, který má asi 40 včelstev a prodává oddělky, jak asi bude postupovat veterinární správa, když se najde ve vzorku zimní měli více jak větší množství kleštíka. On měl "měl" dopředu připravenou a prohlédlou, aby se tam žádný kleštík nedostal. Já na to, že vyzkouším a pošlu tam neupravenou měl ze včelstva, které na podzim rabovalo a dotáhlo hromadu kleštíka. Vyplnil jsem žádanku a poslal vzorek do Dolu. V žádance jsem zatrhl, že chci poslat fakturu a výsledek oznámit jen mně. Na začátku března mi volá šéf OVS, že mám ve vzorku kleštíků stovky a že je ani nespočítali a že musím udělat nátěr plodu. A že budou požadovat písemné potvrzení o provedení "léčení". Byl jsem na jednání a tak jsem neměl čas se s ním vybavovat, taky jsem na toto téma nebyl připraven, tak jsem mu vše "odkejval". Tak se nyní chystám na návštěvu OVS, jak si to léčení a potvrzení veterina konkrétně představuje. Pěkně mu ten příběh budu vyprávět a zeptám se ho, jak s takovou vyhláškou chtějí zajistit, aby lidi vzorky neupravovali. Nebo snad dokonce sami hlásili úhyny nad 25%.
A taky by mě zajímalo, proč Dol poslal výsledky veterině a ne na jen na mojí adresu. M.M. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)