Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Léčit včelstvo na podzim či ne?
09.10.2017, 03:42 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 09.10.2017 03:43 PM od Tomáš Palata.)
Příspěvek: #59
RE: Léčit včelstvo na podzim či ne?
(09.10.2017 02:55 PM)Skaly napsal(a):  Takže bych to měl asi poléčit kys. citronovou nebo štavelovou?
To záleží, s jakou filozofií k tomu přistupuješ. Pokud Ti vadí počet roztočů a chceš jejich počty teď na podzim srazit dolů, pak tedy jedině chemie. A pak už je skoro jedno která. Ani z jedné nebude včelstvo nadšené. Já osobně považuji za menší zlo jednu dobře cílenou fumigaci ve správnou dobu trvající cca půl hodiny, než týden či více pod nějakými kyselinami, u kterých je ještě k tomu účinnost nižší (a to někdy výrazně) než fumigace. Jenom na dokreslení situace u mě v některých včelstvech. Spad - srpen nic, září celkem pár kousků, včera po týdnu na podložce cca 200-300VD. Jiné včelstvo souhrnný spad od půli července do půlu srpna cca 500VD, teď abych u něj na podložce roztoče pohledal. Vše samovolně. A padalo mi jich v jiných letech i výrazně víc a přežily zimu. Ale jak jsem psal na začátku, záleží na Tvé filozofii, jak se k tomu postavíš.

Optimální řešení přichází v závěru.
Hlasování: Jiří Marx (+1), Leoš Dvorský (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Léčit včelstvo na podzim či ne? - Tomáš Palata - 09.10.2017 03:42 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)