Zkušenosti s volnou stavbou
|
07.07.2013, 01:39 PM
Příspěvek: #121
|
|||
|
|||
RE: Zkušenosti s volnou stavbou
Skutečně je to tak. Bílé dílo staví, když se zrychlí metabilismus, je přínos a pod. Mně stavěly v prosinci, právě bílé jen tehdy. V únoru naopak vždy žemlové. Je možné, že podnětem ke zrychlení metabolismu může přispěv i něco jiného (viz smetenec ve sklepě), ten pyl je samozřejmě dost důležítý, nebo prostě zásoby bílkovin. Ony včely ohoblovávají staré plásty. VIděl jsem to, když se mi např.zhroutilo dílo v medné krávě, jak jej ohoblovaly a využily k stavbě nového. Na okrajích staví bílé zase proto, že rozšiřují plásty. Zase je to zákonité. To je právě to, co se dá velmi dobře využívat. Buď napodobujeme stavbu včelstva v přírodě, když rozšiřuje plásty (rozvoj) a nebo snahu scelit hnízto při zhroucení plástů, což se také stávalo. Obojí má trochu jiný režim, ale podmínky pro stavbu jsou stejné, přísun potravy, dostatek včel a teplo...... , co chybí to si musí dokázat nahradit. LD
Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)