Vlastnosti včelí linie
|
26.09.2017, 10:29 AM
Příspěvek: #13
|
|||
|
|||
RE: Vlastnosti včelí linie
Stop, stop, stop, prosím!
Nejsem chovatel matek, který matku střelí při prvním položení vajíčka. U mně je to hodně jinak, jsou pro mne. Nejde o provozní matky, ale výsledky něčeho. Musí projít minimálně, markerovu selekcí nebo i testy. Třeba dvouletou by byl ochoten jen málo kdo zaplatit a já i prodat (přesto tam byla k mání). Podle mne nejsou vhodné pro začátečníky (zpravidla nezvládají dobře přidání.....), ale to neznamená, že jsem je odmítl (kdo je vlastně začátečník,že). Dál je to na nich. Šlo ale o velmi omezený počet tak se nezlobte ti, na které se nedostalo, všem napíši. Pokud máte zájem, tak zase za rok (snad i dříve). Ten "návod" . Jde spíš o zásady, které je dobré dodržovat aby byla "šance". Není to nic neobvyklého (až na pár drobností). Liší se to i trochu linie od linie. Ti, kteří znají mé přednášky, web nebo články je znají i tak. Druhým největším zločinem, kterého se dopouštějí lidé na včelách je ten, že je vidí jako jednotný materiál, nevidí a nechápou rozdíly, prostě jim nerozumí. Včera byl u mne Martin a tak také na to došla řeč. Přirovnal jsem mu to k rozdílům mezi mužem a ženou. Oba dva jsou lidé, ale ty rozdíly nám dělají radost, teda asi většině. Jsou samozřejmě i rozdíly další. U včel je to podobně. Není problém zveřejnit stránku A4, ale na něčem s Karlem pracujeme (vázne to mojí vinou), tak by asi bylo lepší, aby to vyšlo v komplexu. ld Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
Hlasování: Rastislav Rosa (+1), Ali (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)