Větrání v úlu, aneb čeho jak využít.
|
07.09.2017, 02:27 PM
Příspěvek: #23
|
|||
|
|||
RE: Větrání v úlu, aneb čeho jak využít.
(07.09.2017 07:17 AM)jirka.marx napsal(a): By nevíte ze v zimě jsou nektery plasty plný vody??? Po krajích .. podle mne to jsou zbytky odvickovsnych zásob které nasaji díky hygroskopicnosti medu voduPopravdě jsem nepochopil jestli je tohle pro, nebo proti ? ![]() Ze studijních důvodů v zimě do včel občs lezu, takže mám o vodě v úle celkem přehled. 1. do mrazů v krajních plástech prakticky žádná voda není, maximálně nejsou suché. 2. za mrazu se na nich sráží jinovatka a led - to je ten princip studené skály. 3. po rozmrznutí jsou pak plné vody 4. ta voda je v nich tak dlouho, dokud ji neodvětrají při jarním oteplení. Žádný přínos jsem u ní nezaznamenal, je to jev ryze negativní, včely tuhle vodu neberou, asi tuší semeniště infekcí, jediný efekt je, že když ji nestihnou odpařit včas, plásty silně zplesnivý. Při prodyšném stropě se ta jinovatka za mrazu nedělá a není tak ani voda v plástech. PS : ta voda se sráží i ve zcela prázdném panenském díle, které dávám do kraje, čili teorie hygroskopických zbytků zásob je fabulace. Ne, že by to nemohlo tak být, ale není. Je to prostě jinovatk, rozehřátá. Nic jinýho. |
|||
Hlasování: straka (+1), tondabh (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)