Jak vytočit fakt dobrý med
|
25.08.2017, 10:41 AM
Příspěvek: #16
|
|||
|
|||
RE: Jak vytočit fakt dobrý med
Původně jsem si říkal, že nebudu med až tak řešit, natož hrát si s druhovými a co chvíli do včel lézt. Což dělal můj předchůdce v dané lokalitě, manželčin dědeček. Náhoda tomu ale chtěla, že jsem odebral z různých včelstev v různých časech to co vystavěly křivě nebo měly "navíc" a vymačkal. Všechno panenské plásty, což asi také pomohlo. První med byl světlý, nádherně voněl a svěže chutnal po malinách, které spolu s ostružinami u nás rostou hojně všudemožně. Navíc se jich letos urodilo. Druhý byl nejspíš lipový, možná s medovicí - tmavší, hustší a extrémně sladký. Poslední vzorek nanosily až po lípách, podezřívám z něj bylinky - oregano, levanduli a tymián, protože chuť byla ostrá, výrazná a "kořeněná". V zahradách tu jsou naštěstí dost a vždy obsypané čmeláky, motýly a všemožnými včelkami. Každý med úplně jiný a všechny vynikající. Smíchat jsem je nezkoušel, ani neplánuji, naopak začínám děda chápat a alespoň u některých včelstev to zkusím vychytat a odebírat po odkvětu toho či onoho.
Ali: Také se snažím archivovat si sesbíraná moudra, na která kde narazím, ale zatím je to žalostně nedostatečný kompilát. Nechtěl by jsi se tu s námi podělit o ten svůj? |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)