Jak vytočit fakt dobrý med
|
24.08.2017, 11:46 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 24.08.2017 11:52 PM od Ali.)
Příspěvek: #15
|
|||
|
|||
RE: Jak vytočit fakt dobrý med
Letos jsem o tomtéž uvažoval, ale zvolil jsem Leošovu metodu odtáčení. Letos bude rok chudší, jen 54 kg pro rodinu, ale zato po pětadvaceti letech, opět vlastní med. Zbytek jsem včelám ponechal, polovina má zásoby všechny své, polovině jsem jednorázově doplnil 6 kg. Jsou v zásadě zazimované.
Leoši byla to ode mě dost kostrbatá ale myšlená pocta. Jsem rád, že tu od Vás moudřejších a zkušenějších občas zazní popichovací podnět pro upřesnění směrování. S plynoucím časem se u mě postupně směr trochu vytrácí, pokud jej nějak trvale neaktivuju sám nebo někdo do mě nedrcne, a to vono. To minizásahové včelaření rozdává čas. Včelám na poctivou a nestresovou práci a mě čas nad tím přemýšlet (a zatím drobné pokusy). Jak říkáš, "Nevím, kolik ho mám k dispozici." Tedy dik. Ale zpět k tématu, k příspěvku 11. Já letos držel u všech jeden nízký medník (11-tku) trvale coby zásobní komoru a postupně odebíral taky jen z druhého. Skvělé na tom bylo to, že si toho včely v podstatě ani nevšimly. Bez slídění, obtěžování, jen v kloboučku, brýlích a kraťasech. A přestože nebyl zavíčkovaný, táhl se, skládal a voní. Ale ty plásty křížem ? Chápu-li to dobře ? A tak mám do své "Encyklopedie o včelaření" další tématický díl "Jak vytočit fakt dobrý med". Je již 137-mý, obsahově cca šestistá strana. Jak z Vás něco rozumného vypadne, mám to tam. ![]() |
|||
Hlasování: Tomáš Jelínek (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)