Jak vytočit fakt dobrý med
|
23.08.2017, 12:06 AM
Příspěvek: #3
|
|||
|
|||
RE: Jak vytočit fakt dobrý med
Letos jsem měl po cca pětadvaceti letech opět vlastní med. Jak někteří tady píší, jen z panenského díla. Chutná, voní, jemně zpastovaný, pochoutka.
Dříve jsem nad tím tak nepřemýšlel. Doháněl jsem dobrý med tím, že se tři až čtyřikrát cedil, vyčeřil a ze všech druhů vzal vzorky, poměrově míchal na chuť nepálivou, ne mdlou, nevýraznou jednou vůní a podle výsledku jsem většinu medu smíchal. Musel mít v tekutém stavu jiskru jako víno a příjemnou směsnou chuť. Až pak šel do světa. Od těch dob až do letoška jsem kupoval ročně 25 - 30 kg pro dva lidi, celá třídílná rodina pak více než 60 kg. Taky jsme medožrouti. Nyní je mi jasné, že z panenského, ale jak dál, ještě nevím. Vaše rady zkusím aplikovat naležato příští rok. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)