Zkušenosti s volnou stavbou
|
11.07.2017, 03:13 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 11.07.2017 03:23 PM od tondabh.)
Příspěvek: #250
|
|||
|
|||
RE: Zkušenosti s volnou stavbou
(11.07.2017 01:03 PM)Tomáš Palata napsal(a): ... Nemám Leošovy včely... Haribol Tomáši, Leošovy včely mít nemusíš, ale musíš se naučit, jak se včeličkama zacházet. Nebo Ty si myslíš že Leoš má KOuzelné Včely? Zodpovědně Ti řeknu NEMÁ! Ale on i další zkušení víme jak se včeličkama zacházeti a jaké podmínky jim připraviti. Když Ti řeknu že téměř vše základní je zde v tomto fóru napsáno, tak mi věř, jen to chce si dát jedna a jedna dohromady jak píše Michal, a vše si napasovat na svoje podmínky a včelstva. Pokud zde každý očekává, že dostane návod který bude fungovat přesně na jeho podmínky a on bude jen přihlížet a vytáčet med, tak to už zde proběhlo s přítelem Nymsou, který sliboval bezobslužná včestva, pouze s vytáčením medu, ale všimni si, jak po čase "Nymsáci" zjistili, že včelařit v tomto úle je velice složité a že Pan Nymsa je tak trošku potahal za nosánky. Osobně spíš spatřuji začátečnické chyby ve vyhledávání včelstev vhodných do daných podmínek. Většinou každý začne bez výběru odolného materiálu a pokračuje v tom několik let, kdy se každý rok diví že mu to nefunguje, ale to je běh na dlouhou trať, kterou lze jednoduše zkrátit vhodným výběrem včelstev jen se nebát zkoušet a testovat. Nemalou váhu lze klást na vhodné ošetřování včelstev, kde je potřeba se naučit v jaký okamžik jaký zákrok provést, což je pro včeličky velice důležité, ale musí mít každý včelař tu touhu jim vhodným zákrokem pomoci. Doporučuji v zimních měsících pomalu prostudovávat dobře míněné rady zde na fóru a poté osobně navštěvovat zkušené včelaře a získávat jejich zkušenosti z očí do očí, už mám v plánu navštívit Michala, jen to musím vymyslet časově. Není nad to když se diskutuje naživo, protože tam každý i ten nejzkušenější pochytá od ostatních maličkosti, které ho mohou posunout na jeho cestě. Prší tak jsem se trochu rozepsal, měj se krásně včeličkově Tonda. |
|||
Hlasování: Miroslav Matucha (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)