Zkušenosti s volnou stavbou
|
11.07.2017, 12:39 PM
Příspěvek: #248
|
|||
|
|||
RE: Zkušenosti s volnou stavbou
Trochu tam je rozdíl v klimatizaci, to zase jo.
Ale celý je to spíš o tom, proč je důvod se ve včelách vůbec přehrabovat ? Čím je mám dýl, tím zjišťuju, že to víceméně vůbec není třeba. Ať mám rámky, nebo nemám. Na co chytat matku a podobné záhadbnosti ? Včelky buď jdou a dobrý, z jara vyndám, co je třeba. A nebo nejdou a pak je spojím s jinýma. To se může a nemusí spojit s vyřezáním plodu, ale na co hledat matku ? Dobrou poznám a špatnou nepotřebuju. A důvod spojení je taky jedno. Nepovedl se oddělek a jsou bezmatečné ? Poznám podle kvanta trubců a ubývání síly. Šup s nima jinam. Nejde matka do síly ? Šup na druhý. Normálně nahoru, tak jak jsou. Můžu je před tím přeléčit, vyřezat, ale abych je bral plást po plástu ? Když potřebuju nové matky, udělám prostě z nejlepšího ůlu 5 rozdělků, nic nehledám a za měsíc mám 4 super oddělky. Kdo z Vás potřebuje rozšiřovat rychleji ? A nemusím matku vůbec vidět. Jak klade poznám podle toho, jestli sílí, nebo ne. |
|||
Hlasování: MHemr (+1), Jindřich Šafránek (+1), Miroslav Matucha (+1), Rastislav Rosa (+1), tondabh (+1) Zobrazit vše | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 4 Host(é)