Volná stavba v rámečkách
|
08.06.2017, 09:46 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 08.06.2017 10:17 AM od Leoš Dvorský.)
Příspěvek: #162
|
|||
|
|||
RE: Volná stavba v rámečkách
Víš Ali, včely jsou úžasně logické, jenže se jim málo kdo snaží porozumět. Každý den tam vidím nové věci a náměty na další práci. Jenže když budeš kopírovat ten většinový (99,9999) přístup ke včelaření, těžko radit. Zebrování je neuvěřitelná hloupost, kterou u nás někdo převzal od raketového konstruktéra v domnění, že IQ= absolutní pravda. To je ten technokratický přístup, který převládá jen a jen proto, že chceme maximum medu i když často tvrdíme, že nám jde o včely, návrat k přírodě, harmonii a podobně. Já jsem se s tím seznámil někdy v r. 1967 u pana Šráma. To si ten raketový expert ještě hrál v uhláku na horníka (myslím jako včelař). Jenže já tehdy pochopil proč a ne jen možné důsledky i díky panu Šrámovi. U mne by to "zebrování" nikdo neviděl až na jednu výjimku. Jinak se může stát to, co píšeš, nic neobvyklého, nepředvídatelného. Stačí jen pochopit jaké jsou tendence stavby v době blahobytu a nouze (třeba zrhoucení díla). Když jsme zde 28.2. měli ten seminář k rozšiřování, probrali jsme základní strategie proč a jak ,krom příkladů z praxe. Chtělo by to asi zopakovat, protože stavba je pro včelstvo něco jako kostra pro nás lidi. No a když má někdo pokřivenou páteř, nemůže dělat často věci, jako člověk zcela zdravý. V zásadě jde ale o jednoduché věci.
Ať se ti daří a díky za info a neboj se experimentovat, jinak se nic nenaučíš. ld Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)