Důležité Zachraňme české národní parky
|
08.04.2017, 10:07 AM
Příspěvek: #58
|
|||
|
|||
RE: Zachraňme české národní parky
Michale tohle by bylo jen dál dokola a bez výsledku. Tvůj názor na Hnutí Duha je neměnný, přestože nemá žádnou výkonnou moc na rozdíl od vedení NPŠ, jim přisuzuješ rozhodující podíl na všem špatném (z Tvého úhlu pohledu) co se v NP stalo.
Nějak opomíjíš ty, kdož tu rozhodovací a výkonnou moc měli, tj. ředitele NP. Představa, že když "Bláha" mávne transparentem, že ředitel zruší své rozhodnutí o kácení či nekácení je fakt směšná. Dokonce nechali kácet i protizákonně s ochranou policie (viz soudní rozhodnutí). Největší chybou všech vlád bylo, když na post ředitele delegovali buď lidi nekompetentní, či politiky (Krejčí, Šartnerovou nepočítám, Stráský !!!) anebo lesníky (Žlábek nebo zemanovskou vlezprdelku Mánka), protože ředitelem takovéto instituce musí být z povahy věci fundovaný biolog. Michale já mám Šumavu hluboce zadřenou po kůži, nejenom proto, že jsem ji valnou část produktivního života obýval, ale taky proto, že jsem jí prochodil křížem krážem ať vandrem nebo v mém skautském období se svým oddílem. A přiznávám, že jsem v éře nekompetentních ředitelů nerespektoval ani zonace včetně první. Vymyslel a realizoval regionální skautskou odborku Šumavský vlk, která mimo jiné spočívala v mapování šumavský vrcholků, které měly jméno na mapě. Pro dosažení jich bylo stanoveno jen sto a já na na závěr své skautské kariéry jsem načínal svou osobní třetí stovku. Ale nejraději jsem měl místa bezejmenná, kde se jeden mohl ztratit způsobem, že celé dny nepotkal živáčka. Při putování a přespávání jsem měl možnost pozorovat snad všechny zástupce šumavské fauny. Za největší bonus z těch větších mimo losa považuji jedno ráno, kdy jsem po probuzení zahlédl rysa i s dvěma mláďaty. A už jen pro takovýto celoživotní zážitek si přeji aby se Šumava stala divočinou. Primárního cíle tématu této debaty bylo dosaženo i díky podpoře těch třinácti, kteří veřejně podpořili vizi šumavské divočiny coby nedílné součásti nejen kulturního bohatství celého lidstva, ale i jeho životního prostoru. Za to jim patří dík. A Tobě Michale patří velký dík za to, že jsi svými postřehy nenechal toto téma vyšumět do zapomnění a lhostejnosti. Láska a nenávist jsou strany jedné mince, ale lhostejnost, lhostejnost je to nejhorší, co může lidskou bytost postihnout. Díky. |
|||
Hlasování: Ali (+1), schützmeister (+1), Debora (+1), Aleš Molčík (+1), Leoš Dvorský (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)