Důležité Článek o včelách
|
11.09.2016, 09:37 AM
Příspěvek: #23
|
|||
|
|||
RE: Článek o včelách
Pavle přemýšlel jsem, kde jsem četl Tvé názory v nějaké konverzaci a připoměls mně to s tím Vaňkem. Bylo to pod videem https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/100109...ba-v-malem . Nejen BIO ale i Kopička Ti leží v žaludku. Myslím, že není nejlepší nápad od "šancaře" veřejně dehonestovat včelaře, kteří to chtěj dělat jinak. Každý prochází nějakou fází vývoje, poznání. Proto miluju mladé lidi, kteří jsou nadšení a dělají to jinak, po svém. Mění náš konzervativní a zaprděnej svět a to je dobře. Tvůj názor nesdílím. M.M.
Výběr z konverzace: Tenhle člověk není pankáč, ale zločinec. Podle zákona totiž je povinnost každého včelaře alespoň jednou za rok včelstvo přeléčit proti varroáze. Jinak jeho neléčené včely ohrožují ostatní včely okolních včelařů. Léčiva prokazatelně včelám neublíží (zabíjí pouze parazita) a do medu se nedostanou, pokud včelař léčí tak, jak je doporučeno. Myslím, žes mu Romane, zadělal na problém, protože teď po něm půjde Státní veterinární kontrola, protože hrubý způsobem porušuje zákon, když včely neléčí.Kecy o chemii jsou plané. Znám pár opravdových pankáčů, dokonce jsem členem sdružení Šance pro včely. Někteří také neléčí zcela podle předepsaného schématu, ale léčba alespoň kyselinou mravenčí je znakem odpovědnosti včelaře a jeho ohledu k ostatním. Neléčit včely je podobné, jako by na trh dodával maso z neregistrovaného skotu nejasného původu s tím, že nebude přece skot očkovat proti nemocem. |
|||
Hlasování: stefanos689 (+1), Debora (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)