Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Léčit včelstvo na podzim či ne?
04.09.2016, 09:43 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 05.09.2016 10:49 AM od Crha Karel.)
Příspěvek: #25
RE: Léčit včelstvo na podzim či ne?
(03.09.2016 01:03 PM)Víťa napsal(a):  Na výsledek se těším Smile.... Budu rád, když se dozvím, že je to zbytečná práce Smile.
Když není s čím porovnávat (dvě stejná??!! včelstva - taková neexistují) tak vlastně výsledek není o co opřít. Nebude vidět zda včelstvo přežilo se zúžením lépe.
Navíc je asi drobný rozdíl mezi tím co dělá Michal a o co se snažím já - přejít s květnovým tříplástovým oddělkem (2/3L) na vysoké plodiště.
Jakmile jsem zjistil, že matka klade (počátek června) přesunul jsem nástavek nad plodiště vysoké 70cm s polorámky 64cm, čili čtyřnásobný zcela volný prostor.
(Kolega FŠ podobně takto osadil nymsu a i přes zmenšený prostor na polovinu, což odpovídá tomu co jsem zvolil, jeho oddělek zimu nepřežil, proč, nevíme.)
Dneska jsem tedy přistoupil k zúžování, ale moc šancí mi nedaly. V MK ještě dva zaplodované rámky 2/3L a v plodišti na 7rámcích vystavěné dílo plošně odpovídající 2/3L kompletně zaplodované, mohl jsem tedy odstranit pouze 2rámky (používám jich jen 9).
Otázka na Michala: mám v říjnu ještě vyndat nějaké krajní až budou bez plodu? V jaké době Ty zužuješ?
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Léčit včelstvo na podzim či ne? - Crha Karel - 04.09.2016 09:43 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)