Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Léčit včelstvo na podzim či ne?
31.08.2016, 04:17 PM
Příspěvek: #13
RE: Léčit včelstvo na podzim či ne?
(31.08.2016 10:22 AM)Leoš Dvorský napsal(a):  Je jen velká škoda, že už nemáš dávno včelstva připravená na zimu.

Souhlasím s tebou Leoši. Letos jsem to chtěl mít hotovo do konce července, ale bohužel se mi to nepodařilo. Proč? To není vůbec důležité. Na příští rok se chci v zimě pořádně nachystat, aby práce ve včelařské sezóně jen odsýpala. Pak doufám, že se mi tento cíl napřesrok podaří splnit. Letos holt už musím jen dohánět to, co jsem nestihl.

V souvislosti s tímto bych se rád na něco zeptal. Při prohlídce na konci července jsem chtěl včely smrsknout do jednoho nástavku pro zimování. Zarazilo mě však množství včel, které bych tam musel vměstnat, tak jsem od toho nakonec upustil. Chtěl jsem to udělat proto, že loni jsem je nechal ve dvou nástavcích a oni nakonec v zimě obsedly jen ten horní. Do spodního se v lednu pustil zavíječ a letos do něj už matka vůbec nešla. Jen tak symbolicky nahoru na rámky uprostřed. Možná to bylo způsobené i starým dílem. Tak nevím jestli se toho nemám příště bát a smrsknout je nebo je nechat ve dvou nástavcích a zjara ten neobsednutý odebrat (i s rizikem zavíječe).
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Léčit včelstvo na podzim či ne? - Vašek H. - 31.08.2016 04:17 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)