Prezimované odložence, matky a obchod so včelami
|
07.08.2016, 09:49 PM
Příspěvek: #38
|
|||
|
|||
RE: Prezimované odložence, matky a obchod so včelami
[quote='Debora' pid='11684' dateline='1470479876']
Mě se včelstvo po tříletém zápasení s viry také scvrklo na absolutní minimum do medníku v dadantu. Jsou to fotky z 29. června 2015. Na poslední fotce je vidět matku. Ale kdo to z nás nedělal, zachraňovat včelstvo, odsouzené v přírodě k smrti? V Tvém případě očekávám problém, že nemají čas ani na výměnu matky. Proto fakt bez jakékoliv kapky naděje a záruky. Přestěhovala jsem je z medníku do spodního vysokého nástavku dadantu, přidala jsem 3 plásty plodu se včelami a med. Nevěřil bys tomu, ale rozjely se jak děs. Ale infekční tlak potáhneš. Tak naředění a snížení infekčního tlaku je metoda, jak včelstvo zachránit, rep. ,pomoci. Tím, že jsi dala cizí plod a včely jsi nejen ten infekční tlak snížila, ne-li eliminovala, ale navíc jsi změnila sociální složení směrem k tomu, které má šanci se s onemocněním vypořádat. Nemysli si, že když tam nějaké viry zůstanou, že se to musí táhnout dál . To vůbec ne. To by nefungovala revitalizace oddělky. Právě nyní máš na halence taky nějakého streptokoka a asi angínu nedostaneš. ![]() Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
Hlasování: Ali (+1), Jindřich Šafránek (+1), Debora (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)