Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prezimované odložence, matky a obchod so včelami
04.08.2016, 09:25 PM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 04.08.2016 10:31 PM od miro.)
Příspěvek: #27
RE: Prezimované odložence, matky a obchod so včelami
pozor hlášení:
Tak jsem se vrátil ze zahrad. První místo kde jsou dva úly ... nádhera, dva VN 37x30 a k tomu "krmící" nádstavek. Plné včel, plné plodu, plné zásob, horní nádstavek jsem zvážil v rukách ... těěěěžký. Včelky klidné, dokonce jsem si sundal kuklu ... poprvé (snad né naposled). Druhé místo kde jsou dva "roje" ... mají 1VN 37x30 a 1NN 37x17 a tam chci dokázat vytvořit mednou komoru. VN vystavěný a plný, jak zásob a i pelu tak plodu. Včel plno a v NN už mají 2/3 mezistěn zastavěných a je to tzak na 50% zanesené a už víčkují. Navrchu mají také ještě krmný nádstavek. Jak krmítka mám plastové nádobky ... pro úly IKEA 11 litrové a pro rojové po dvou nádobách hranatých od salátu asi tak po 5 litrech obsahu. No a všude jsem jim dal sirupček 1:1 cukru po 5 litrech.
Oddělek nešťastný ... nic, včel zase málo, matička je asi vadná ... nerozumím tomu, ale courá se sama bez doprovodu po celém nádstavku, plod je tam jenom starý a asi už z něj nic nebude, i když ta hrstka včeliček na něm sedí. Těsto co měli už nemají ... asi spíš jim to ukradli, neboť ani jsem nic nedal do nádstavku a od sousedů už se tam včely cpaly a když by se dalo, tak se snad prokoušou dovnitř.

Po pravdě jsem nad tím seděl hodnou chvilku a přijal jsem konečné řešení. Prostě nevím, nerozumím tomu, ale proč se matka courá sama bez doprovodu ... to ji jako akceptují ale není "jejich" ... a tak na ně kašle a neklade .... nechce se jí nevím ... ale já tak nějak cítím netrhat nic z těch dvou funkčních včelstev, teda alespoň ne letos. Učím se a tak se pokusím raději příští rok udělat dva nové oddělky od každé rodiny, ale teď je holky nechat. No a přijmout to jako chlap, že z tohodle oddělku už nic nebude. Přestěhuji ho na střechu garáže ve městě (společná garáž, to si zase troufnu), budu ho krmit a krmit a krmit a uvidíme ... jestli ta matka začne snášet vejce a nebo ne. Jestli začne, budu je krmit a krmit ..... a uvidíme. Blbost co, no co už ...
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Prezimované odložence, matky a obchod so včelami - miro - 04.08.2016 09:25 PM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)