Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
|
07.06.2016, 08:13 PM
Příspěvek: #309
|
|||
|
|||
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
(07.06.2016 01:41 AM)MirekMatucha napsal(a): ...dílo bylo přendané z LG na loučkách a včely viděly, že se jim to hroutíLoni jsem nad tím spekuloval jak se tomuto anebo nastavování 1N nad pro přechod do nymsy vyhnout. Napadlo mne toto: počátkem července při dokrmování jsem zazimovával langy na čtyřech nástavcích (dva spodní zcela prázdné), uprostřed nástavků se včelami (používám jen 9 rámků) jsem udělal v obou prostor a doň zasunul vysoký rámek nymsův. I díky přikrmování bez problémů zastavěli výškově cca 30 cm. Nové dílo bylo na jaře zaplodováno a už 1.května jsem osadil nymsu pouze tímto jedním rámkem. Důležité je, aby s takto slabým oddělkem šla i původní matka aby dál už neslábl a nebylo nutno přimetat další včely. I přes slabou snůšku a deštivé počasí jsou dnes už ve třech uličkách k čemuž jim napomohl i fakt, že nemusely hned stavět další plásty neboť dostaly další dvě nymsovy souše ze včel, které zimu nepřežily. PS: Zrovna dneska jsem založil další prázdné nymsarámky do zvýšených langů, takže příští rok hodlám osazovat dalšího nymsu. |
|||
Hlasování: Miroslav Matucha (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)