Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
19.05.2016, 09:27 AM (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 19.05.2016 09:29 AM od Crha Karel.)
Příspěvek: #280
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa
(18.05.2016 09:15 AM)Víťa napsal(a):  Nevím jestli má šanci aspoň trochu nabrat sílu do podzimu. Matka vypadá na pohled velmi dobře, tak to třeba dokážou. Nebo je mám posílit včelami (třeba až budu vytáčet), co myslíte?

Já bych jim dal šanci. Na posilování je myslím dost času na konci léta. Osazoval jsem nymsu začátkem května jedním plástem se vším potřebným do začátku - voda, pyl, zásoby plod všeho stáří se starou matkou, takže jsme na tom asi stejně (bylo to brzo a málo, zkušení nedoporučovali). Je to spíše test na pozorování, co jsou schopny zvládnout v tak velkém prostoru. Dobře se na tom sleduje jaké mají priority. Matka omezila kladení, vidouc, že množství přenesených včel by nestačilo zabezpečit nový plod, na stavbu ani nesáhly. Deset dní nevylezla ani včela a teď co se oteplilo už je na česně živo. Vylíhly se mladušky, matka začíná opět klást. Létavky nosí vše potřebné.
Velmi užitečný test zvláště pro začátečníky, kde pozorování přináší pochopení jak to ve včelstvu funguje na vlastních zkušenostech.
Hlasování: Miroslav Matucha (+1), Bělovous (+1), Ali (+1), schützmeister (+1), Víťa (+1)
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Přirozený život včelstev versus člověk J.Nymsa - Crha Karel - 19.05.2016 09:27 AM

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)