Legislativa ošetřování včel na Slovensku
|
22.04.2016, 09:19 PM
Příspěvek: #25
|
|||
|
|||
RE: Legislativa ošetřování včel na Slovensku
(22.04.2016 07:01 AM)Jaro Stoklasa napsal(a): ... ale že ak liečiš máš viesť záznam..nepatríš asi k včelárom v žiadnom spolku (nemusíš) ináč by si vedel že to nie je na vlastnom rozhodnutí včelára... (21.04.2016 10:25 PM)goro napsal(a): ...ale nie je to ani u nás , že každý včelár môže robiť čo chce, zo zákona musíme viesť "knihu veterinárnych úkonov", kde musí byť uvedené kedy a aký prípravok si použil pri ničení klieštika vo včelstvách...za týmto si stojím!!! (22.04.2016 07:01 AM)Jaro Stoklasa napsal(a): Goro z tvojho príspevku vyplýva, že doteraz som písal samé nepravdy.Ak si to tak pochopil, ospravedlňujem sa ... relatívna pravda je tvoje tvrdenie... (22.04.2016 07:01 AM)Jaro Stoklasa napsal(a): povinnosť liečiť varoázu v SR nie je, že je to dobrovoľné, že včelári liečiť nemusia ak nechcú...ja nemám kamarátov veterinárov, ale náš veterinár chodí na každú včelársku schôdzu, pri kontrole mojich včiel chcel vedieť dátumy a prostriedky použité proti varoáze, pýtal po mne tú knihu verinárnych úkonov a dosť sa mu kabonilo čelo, keď som mu to len vytlačil z počítača, kde to ja osobne evidujem... (22.04.2016 07:01 AM)Jaro Stoklasa napsal(a): Kde je napísané o povinnosti liečiť, kde je napísaný zoznam zakázaných liečiv a kto chodí vykonávať kontrolu na liečenie varoázy?neviem momentálne citovať zákon , podľa ktorého je chovateľ povinný liečiť včely voči varoáze, môžeš si ešte raz prečítať, čo ti v tomto vlákne písal Víťa.... ale existuje každoročne vydávaný zoznam doporučených liekov na boj s varoázou vydávaný veterinou, (zakázané prípravky, pozri znovu Víťu.. ![]() na kontrolu chodí buď veterinár alebo AUVL -asistent úradného veterinárneho lekára teda preškolený včelár... k tej knihe to čo písal Viťa... + toto https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/...5008-2.pdf http://www.ivvl.sk/index.php?page=93 Jaro týmto diskusiu na tému z mojej strany končím, nemienim ti búrať tvoje domnienky... |
|||
Hlasování: Rasťo 71 (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)