Plánované včelařské akce
|
30.10.2015, 01:10 PM
Příspěvek: #91
|
|||
|
|||
RE: Plánované včelařské akce
Nápad možno pre niekoho dobrý , ale ja sa nechystám skúšať ležany. Mám už dosť úľov rôzneho typu a musím sa trochu ustáliť a nájsť správnu cestu v tom čo už používam
![]() ... a gratulujem k atestáciám Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: renttip (+1), Ali (+1) | |||
02.11.2015, 05:24 PM
Příspěvek: #92
|
|||
|
|||
Milane, srdečně Ti gratuluji k atestaci....
Jindřich 1. Z včelí vůle král |
|||
Hlasování: Aleš Molčík (+1) | |||
12.01.2016, 06:31 PM
Příspěvek: #93
|
|||
|
|||
![]()
Jarní včelařský výukový cyklus ZO ČSV Zlín a Hnutí Šance pro včely
Praktické kurzy pro začátečníky přírodního včelaření Usedlost Mojmírov nad Bystřičkou - Vsetínské vrchy - víkendový pobyt Pátek 1. dubna 2016 15-20 hod. Včelí pospolitost - biologie včelstva, úl blízký přírodě - zásady prohlídky včelstva Sobota 2. dubna 2016 9-21 hod. Vědomá spolupráce se včelstvy - tři pilíře přírodního včelaře (med, stavba a prostor) - vteřinové zákroky ve včelstvu Neděle 3. dubna 2016 9-15 hod. Cesta k harmonii včelstva - nemoci jako včelařovi pomocníci - pozorování a komunikace se včelstvem Sobota 7. května 2016 8-19 hod. Tvorba nových včelstev v souladu s přírodou Sobota 14. května 2016 8-19 hod. Další péče o mladá včelstva - dopoledne přednáška a teoretický nácvik - po obědě praxe u včel Přednášející: ing. Evžen Babík, ing. Jana Ježíková Kontakt pro přihlášky: ing. Jana Ježíková, Bystřička 269, 756 24 mail: info@pohorka.cz mobil: 602 944 470 Farma Vilémov u Tachova - Český les - víkendový pobyt od pátku 27. května 2016 do neděle 29. května 2016 Včelí pospolitost Vědomá spolupráce se včelstvy Cesta k harmonii včelstva Přednášející: ing. Evžen Babík, Toník Karas a vilémovský roj Kontakt pro přihlášky: Toník Karas mail: tondabh@seznam.cz Těší se na vás pořadatelé. |
|||
Hlasování: Milan Daněk (+1), renttip (+1), Jan Brunclík (+1), Zdeněk (+1), tondabh (+1) Zobrazit vše | |||
16.01.2016, 01:11 PM
Příspěvek: #94
|
|||
|
|||
(12.01.2016 06:31 PM)Evžen Babík napsal(a): Kontakt pro přihlášky: Toník Karas mail: tondabh@seznam.cz, tel. 731 405 981 |
|||
Hlasování: Debora (+1), LuVr (+1), mirbecka (+1), Miroslav Matucha (+1), renttip (+1) Zobrazit vše | |||
11.03.2016, 09:57 PM
Příspěvek: #95
|
|||
|
|||
Dneska jsem navštívil Včelařské odpoledne ve Valašských Kloboucích, kde měl přednášku i "náš" Evžen Babík. Dojem z přednášky? Pro mě úžasné a pro "chemiky - včelaře" asi také, neboť jich plno zůstalo sedět doslova s otevřenou hubou. Evžene, děkuji.
|
|||
Hlasování: Debora (+1), Ladislav Kohout (+1), renttip (+1), Crha Karel (+1), tondabh (+1) Zobrazit vše | |||
10.05.2016, 11:50 PM
Příspěvek: #96
|
|||
|
|||
Chlapi, kto ide zo Slovenska do Rokytna?????
|
|||
11.05.2016, 11:33 AM
Příspěvek: #97
|
|||
|
|||
Zatial nikto. Po dvacátým do konce května všechny účastníky propojím abyste mohli domluvit spolujízdy
|
|||
15.05.2016, 08:12 PM
Příspěvek: #98
|
|||
|
|||
Dnes proběhl v prostorách otevřené zahrady v Brně kurz "Jak začít včelařit". Kurzu se zúčastnilo 15 lidí, pouze jeden z nich má již krátkou dobu 1 včelstvo, tedy všechno lidé, kteří se zajímají a chtějí začít. Kurz měl krátké přednášky na téma biologie včely, organizace v dutině, rok včely v přírodě, rok včelaře, včelí nemoci a jak a kde sehnat včely a co proto udělat. Kurz jsem vedl já a Dominik Grohman. Značná část kurzu byla praktická, lidi jsme vzali ke včelám, viděli včely rámkové, stavět na mezistěnách i volnou stavbu, dále včelstva na loučkách, vše si osahali, ochutnali med z plástu, porovnali přímo na místě výhody a nevýhody všeho. Viděli jak se dá udělat klasický oddělek na NN i VN, a také jak se dá udělat oddělek z jiné míry do Warréčka. Jsem unavený, ale všichni se tvářili spokojeně. Tato práce mně baví a těším se na další kurz.
|
|||
Hlasování: Kinik (+1), Jan Brunclík (+1), Ali (+1), Crha Karel (+1), terez.c (+1) Zobrazit vše | |||
20.05.2016, 06:17 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 20.05.2016 12:57 PM od Debora.)
Příspěvek: #99
|
|||
|
|||
(03.07.2015 03:16 PM)Debora napsal(a): Vážení přátelé, Vážení přátelé, v minulém roce nám bylo nabídnuto partnerství v Bienenbotschaftu, které jsme s radostí přivítaly. Na pronajatém pozemku jsme postavily dva sedmicípé testovací včelíny (Siebenstern) osazený jak klasickými kláty, tak i nástavkovými úly. Architektonickým vrcholem včelína je jezírko s ostrůvkem, který měl korunovat Anastasia úl. To je ta zaslíbená lokalita letošního semináře. S lítostí v srdci Vám však musíme oznámit, že po oficiálním příslibu města Frankfurt, spolupracovat s Bienenbotschaftem, nám Bienenbotschaft vypověděl partnerství. Předmětem příslibu je subvencovaná instalace klátů v korunách stromů, kterou Corina prezentovala na včelařském festivalu ve Frankfurtu ministryni životního prostředí Rosemarie Heilig. Po jednom roce spolupráce s Bienenbotschaftem musíme bohužel přiznat, že jsou všechny naše prostředky zcela vyčerpány. Naše angažmá ve prospěch včel v Bienenbotschaftu nás stálo nejen nesmírné množství času, energie a lásky, ale i materiálu a peněz. Nakonec jsme byli donuceni si uvědomit, že zpět neproudí ani ta trocha uznání. Do té doby, než najdeme vhodnou náhradní lokalitu, nejsme schopni přislíbený seminář v roce 2016 ve Frankfurtu uskutečnit. Ale možná budeme kočovat. ![]() ![]() Je mi líto, že jsme Vás v předvečer úplňku měsíce nepotěšily. Zítra včeličkám parádně začantujem a bude dobře. ![]() ![]() ![]() ![]() mellifera spirit zeidlerei frankfurt |
|||
Hlasování: Martin Smutný (+1), Jan Brunclík (+1), Miroslav Matucha (+1), terez.c (+1), tondabh (+1) | |||
24.05.2016, 09:53 AM
Příspěvek: #100
|
|||
|
|||
To je škoda, ale po každé noci přijde den. ld
![]() ![]() ![]() Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
Hlasování: Debora (+1), terez.c (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)