Snůška - aneb nosí, nosí?
|
09.05.2017, 09:55 AM
Příspěvek: #131
|
|||
|
|||
RE: Snůška - aneb nosí, nosí?
Tak to se asi pan Haragsim spletl,když o Jírovci červeném napsal,že je dobrou nektarodárnou dřevinou(mezi Jírovci asi nejlepší) a pyl ohodnotil taky dobře.Nikde ani zmínka o tom,že by byl nějak nebezpečný.Jediný Jírovec o kterém se zmiňuje jako o jedovatém je Jírovec kalifornský.
|
|||
11.05.2017, 07:51 PM
Příspěvek: #132
|
|||
|
|||
Na stanovišti v 800 m právě rozkvétá třešeň a trnka, hlásí se i pampeliška. Javory zatím bez pupenů. Vysoký letový provoz.
V 500m začíná řepka, vše ostatní - třešně, jabloně, pampelišky je v troubě. ![]() |
|||
11.05.2017, 08:02 PM
Příspěvek: #133
|
|||
|
|||
(22.07.2016 01:04 PM)schützmeister napsal(a): ...Nejvíc ale překvapilo včera jedno včelstvo, co jsem točil, mělo úplně žlutý - žloutkově žlutý - plásty víčkovaný ... ... neměl jste to někdo ? Normálně víčkují voskem bílým, nebo hnědým, starším, ale žlutým ? Dnes jsem na to narazil. Zrovna to včelstvo, co jsem mu před měsícem a něco nechtěně urval všechny plásty. Takže je to letošní. Pro kontrolu věrnosti barev foťáku v mobilu ještě loni postavený plást. Optimální řešení přichází v závěru. |
|||
11.05.2017, 09:31 PM
Příspěvek: #134
|
|||
|
|||
Tomáši, když vidím tvé pěkně vystavené dílo, dotaz. Jak to máš s obsazováním medníku a stavbou tam. Převěšuješ loučky rozestavěné z plodiště, nebo čekáš až samy včely obsadí medník a začnou stavět, když nemáš souše? Díky za info
T. |
|||
12.05.2017, 09:29 AM
Příspěvek: #135
|
|||
|
|||
Převěšuji. Chce to alespoň jeden plást, který bude sahat k loučce v nástavku pod medníkem. Funguje jako žebřík. Pak staví v medníku dostrany a dolů. Pokud jim dáš prázdný nástavkek jen s loučkami, tak budou stavět odspoda nahoru. Nevím jestli vždy, ale už jsem to dvakrát viděl.
Optimální řešení přichází v závěru. |
|||
Hlasování: Ali (+1), schützmeister (+1) | |||
12.05.2017, 01:22 PM
Příspěvek: #136
|
|||
|
|||
(11.05.2017 08:02 PM)Tomáš Palata napsal(a): Dnes jsem na to narazil.Jo, tváří se, že to je ono. Já to teda měl na medu a i letos z jara vyndané plásty jsou výrazně žluté, včetně ožlucených louček rámků. Loni mě to ale tvořili výrazně pozdějc, než teď, čili by to ani nemuselo být rostlinou. ![]() Zajímavé, viděl jsem to prvně a jen u jednoho včelstva. |
|||
12.05.2017, 08:10 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 12.05.2017 08:12 PM od Antonín Hyžík.)
Příspěvek: #137
|
|||
|
|||
Tomáši děkuji a stalo se mi co píšeš, dal jsem medník jen se SR a začaly stavět na spodních loučkách směr nahoru. V druhém včelstvu jsem převěsil dva plodové a vedle staví již na horní loučce.
PS: plásty mám taky žluté jako na snímku |
|||
18.05.2017, 12:49 PM
Příspěvek: #138
|
|||
|
|||
U nás už téměř zcela dokvetly pampelišky, pokračuje řepka, zdá se že medují kleny (ale ještě nekvetou) a dokonce meduje bříza (toho jsem si dříve ještě nevšiml, je to běžné?), včely jsem na ní ale zatím nepozoroval. Lindava, 320 m.n.m.
|
|||
18.05.2017, 12:59 PM
Příspěvek: #139
|
|||
|
|||
Když u nás naposledy medovala bříza, a to už je pár let, přežily v lese ze sta stromů dva. Krásně mě to vyčistilo výhled před úly. Takhle od pohledu bych tvrdil, že ty mšice jim moc nesvědčí. A že tedy jich letos je na všem požehnaně.
Řepka se i přes očekávání zdá skvělá. Uvidíme. V plném květu, pampelišky už jen ve vyšších polohách. |
|||
Hlasování: lyn_x (+1) | |||
18.05.2017, 02:49 PM
Příspěvek: #140
|
|||
|
|||
Tak to jsem zvědav.
![]() |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 3 Host(é)