Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ŠPV-hnutí-cesta a cíl
07.12.2012, 01:09 PM
Příspěvek: #11
RE: ŠPV-hnutí-cesta a cíl
Zdravím Vás přátelé, nejde přece o nás a o naše hnutí, ale o včely a možnost zajistit jim trochu lepší živobytí. Budeme-li se izolovat od jednání, týkajících se zákonů a vyhlášek ohledně kvality včelaření, budou naše možnosti pro včely něco udělat ještě omezenější. Jsem pro účast na jednání třeba jen proto, že budeme mít důležité informace "z první ruky".
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Odpovědět s citací příspěvku
07.12.2012, 05:35 PM
Příspěvek: #12
Moc děkuju že bojujete jak lvi. Já samozřejmě věřím že Radek je muž na svém místě a bude hájit naše zájmy dokonale. Ostatně jsem mu to taky napsal. Ta věc má přeci i jinej rozměr než zda li je Radek ten správný zástupce. Moje otázky leží v rovině zda-li je zástupce. A já tvrdím že není. Radek je prostě Radek. Nejsme organizace a proto za nás nelze lobovat. Lze lobovat za včely a to Radek jistě skvěle zvládne. A pokud je to jinak musí být pravidla. Nedá se nic dělat. Musí se hlasovat. Což nechci.

Představte si že zítra se mě budou ptát novináři na moje včelaření a já jim řeknu svoje názory s tím že jsem vám přes karla poslal email. "Děkuju za důvěru ale dnes jsem váš zástupce". Budu prostě mluvit za neexistující subjekt. Ne jako smolík ale jako špv. Není to divný?
07.12.2012, 06:45 PM
Příspěvek: #13
Vážení kolegové. Před chvílí mi volal Vašek a v dobrém na mne vysypal to, co měl na srdci. Zachoval se jako správné květinové dítě, ačkoliv bych jím měl být vlastně já (podle věku). Souhlasím s ním, že jsem se zachoval jako samozvaný vůdce ŠPV a diktátor. To prosím není ironie,ale fakt. Díky mu za to. Jen na objasnění jak vše vziklo. To jsem Vaškovi též řekl, než nám spadl signál. V mé neformální komunikaci s V. Švamberkem jsem se jen zmínil, že nás asi ke kulatému stolu nepozve. Řekl, že ano /asi před 10-14 tid dny/. Asi v tuto chvíli jsem vás měl oslovit, jak s tím naložíme, ale moc jsem tomu nevěřil, že se to stane. Karlovi a Radkovi jsem to ale řekl minulý týden a sichroval se. To bylo jistě předčasné a nesprávné. Ale já jsem zvyklý jednat . To jsem tedy nedomyslel. V pátek přišla pozvánka na můj email. V rozdělovníku jsme nebyli a všiml si toho Karel, já ne. Protože toho 12.12. nemůžu skutečně jsem "pověřil" (znovu podotýkám neoprávněně) Radka. Toť celé. Ano překročil jsem své kompetence, které vlastně nejsou žádné. Největší má Karel, neboť je administrátorem. Tímto se samozřejmě omlouvám, za ukvapené jednání.
Nyní se musíme rozhodnout. Půjdeme, či nikoliv.
Je skutečně otázkou, zda náš čistý stůl není více než účast.
Je skutečně asi na pořadu dne vyříkat si, zda by třeba administrátor, Karel nebo nějaká rada neměla hnutí zastupovat navenek. Já měl v hlavě,že by takovu mohla být do budoucna skupina aktivních lidí ,kteří by pracovali a organizovali naši práci v regionech (tedy tzv.roje). Pokud by k něčemu takovému došlo, zříkám se dopředu členství v takové radě. Ne proto, že by nebyla třeba nebo z uražené ješitnosti,ale proto, že jsem z funkcionaření v ČSV dost unaven a realizuji se přímo u včel. Tam je moje místo.
Asi bych měl něco navrhnout. Což takhle vyslat Radka jen jako zástupce za mou osobu /pozvánka přišla na mne/ a do budoucna vyjasnit nebo více definovat zastupování třeba skupinou lidí, kteří by se nějakým způsobem volili. Sice mi to je trochu proti srsti, ale alespoň v tomto bychom tu demokracii mohli převzít. Co vy na to? Je ale třeba se s rozhodnutím zda se zúčastníme nebo ne, vypořádat do úterka 11.12. nebo lépe přes víkend.
Ještě jednou se omlouvám za způsobené problémy. Třeba to ale k něčemu přispělo.
Zdraví Leoš

Včelařit bez chemie je normální!
Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem!
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
07.12.2012, 07:26 PM
Příspěvek: #14
Jak jsem psal, s účastí souhlasím a je mi jedno, zda to bude za Vás pane Dvorský, nebo za celé ŠPV.
Myslím, že v tuto chvíli je nejdůležitější, aby tam někdo byl a bil se za včely.
Interní záležitosti lze řešit a vyřešit i po 12.12.
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
07.12.2012, 07:32 PM
Příspěvek: #15
Leoši děkuju za opravdu otevřenou reakci. Motivace jsou samosebou pozitivní čili hřích se nekoná. Radek tam ať chceme nebo nechceme jde jako tvůj zástupce. ŠPV pozvaná není tak nepřijde. Je teď skutečně na řadě vyřešit jak dál. Zda budeme mocenskou skupinou a nebo jakousi odbornou s "pouhým" poradním vlivem.

Můj postoj je zatím a stále. Nemotat se do legislativy. Protože naši členové jsou lidé různých názorů. Pojí nás hlavně etický rozměr věci. Proto jsem pro zachovat hnutí jako odborné společenství bez přímého vlivu. Vliv jednotlivců je mnohdy obrovský. Viz Karel a jejich vyjímka z léčení. Taky jí dostali jako jednotlivci a ne jako zástupci ŠPV. A tak by to mělo zůstat. Zdá se mi.
07.12.2012, 08:13 PM
Příspěvek: #16
Vypadá to, že nějaké mechanismy vnitřní demokracie budeme muset stanovit, nechme tedy toto téma otevřené a pokračujme zde o tom v další diskuzi už obecně, hledejme společně tyto mechanismy, dál už bez vztažnosti k tomuto konkrétnímu případu.
Ten bych, alespoň pro sebe, uzavřel formulací, že: Radek nepřijal účast u kulatého stolu jako zástupce ŠPV, ale jako zástupce směru, jež hnutí ŠPV prezentuje svými základními dokumenty.

PS: Nemohu ovšem souhlasit s tvrzením "nemotat se do legislativy". Je-li nějaká šance napomoci legislativní úpravě vyhlášky tak, abych nejen já, ale mnoho dalších nemuselo podávat příští rok samostatně žádost o výjimku... tak té šance je třeba využít. Howgh.
Hlasování: Miroslav Jaroš (+1)
07.12.2012, 09:01 PM
Příspěvek: #17
Takže kdybych to obecně shrnul jak mi to vychází, tak z těch co se zapojily do diskuze je jeden proti a ostatní souhlasí s tím, aby Radek dostal mandát zastupovat hnutí ŠPV při jednání u "kulatého stolu". Tak předpokládám, že výsledek je jasný a mandát je přidělen.
Jinak je naprosto normální, že při vzniku nějaké společnosti, spolku, sdružení apod. jsou na začátku ti co jsou v hierarchii výš než další co přistoupí, takže bych nějaké samozvané vůdcovství vůbec neřešil, protože to vyplynulo ze situace. Do budoucna se určitě další rozvržení sil ve vedení bude asi muset řešit ikdyž je jasné, že hippies pořád žije a nevymře.
07.12.2012, 09:17 PM
Příspěvek: #18
Karle souhlas. Jsem rád žes jsi to předefinoval. Tím je to doufám uzavřené.

Aleši máš taky pravdu ale v případě že by jsme jako celek definovali že takto může vznikat mandát toho či onoho člověka k tomǔ či onomu. A na tom jsme se nedohodli. Dále pak jsme se nedohodli že budeme hlasovat tady na fóru. Toto je diskuse čili rozprava která vždy ve sněmu předchází vlastnímu hlasování.

Nehledě na to že nemáme být konkurencí ostatním a tím jsme se odsoudily k jiným postupům a jiným problémům. Prostě máme řešit jiné věci než čsv a psnv. Kdo chce řešit to co oni ať se prosadí tam. Zdá se mi.
07.12.2012, 09:54 PM
Příspěvek: #19
(07.12.2012 09:17 PM)Mamevcely napsal(a):  Zdá se mi.
Tak se zkus probudit. Big Grin
07.12.2012, 09:58 PM
Příspěvek: #20
No tak dobře. To by asi fakt stačilo. Čili.

1.založíme nové téma a v něm probereme statut našeho spolku etc.
2.jsem samozřejmě rád že tu diskutujeme a že jsem si prosadil svou.
3.založím to téma hned teď.

Všem děkuju a hodně zdaru a pevné nervy o vánocích

Taky hoawk
Odpovědět 

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)