Japonský úl
|
01.05.2016, 10:27 PM
Příspěvek: #401
|
|||
|
|||
RE: Japonský úl
Tonda, ja to tvrdím tiež, lenže objemovo ten úľ je motorom na rojenie, je to len otázkou postoja, či chcem mať roje alebo nie!
A samozrejme, dnes sú včelstvá v úplne inej sile, ako boli v časoch včelárenia v košniciach! |
|||
Hlasování: Petr Smrčka (+1) | |||
01.05.2016, 10:59 PM
Příspěvek: #402
|
|||
|
|||
Souhlasím, je to jen otázkou postoje.
Já to s tím rojením vnímám tak, že to je přirozenost včelstva a potlačování rojení je vlastně takové "očůrávání" přírodních zákonitostí. Pokud se člověk zaměří na med, pak je rojení jednoznačně proti jeho zájmům. U mě není med primární cíl a rojení mám jako takový včelařský adrenalin ![]() Výše uvedený odstavec lze také stručne shrnout do jedné holé věty: "Jsem špatný včelař." ![]() Jinak moji dva japonci taky přečkali zimu, jeden šel do zimy na třech nástavečkách a jeden na šesti - ten mi ale mojí vinou shodila na podzim vichřice ze stráně a zachránil jsem jen dva nástavečky, ale i tak to holky zvládli. Vysočina - Hamry nad Sázavou 555m, RM 39x24 |
|||
Hlasování: renttip (+1), Jan Brunclík (+1), Debora (+1) | |||
01.05.2016, 11:34 PM
Příspěvek: #403
|
|||
|
|||
Smrk, to nieje očúravanie! To je fakt, ani včelstvá žijúce v ,,divočine" sa nerojili bez dôvodov, pokiaľ nenašli vhodné miesto pátračky, tak sa proste nerojili! V prírode nebol prebytok dutín ako si myslíš, ale naopak, bol nedostatok! Pretože v prírode vládla vyváženosť- rovnováha, alebo ak chceš prirodzený výber! Viac matečnosť včelstiev v dutinách , bola genetická a existenčná povinnosť včelstva, pokiaľ to tak nebolo včelstvo riskovalo zánik , a to najmä v zimnom tj. beztrúďom období!
Preto mohli včelstvá obývať dutinu stromu aj niekoľko desaťročí v jednom a v tom istom strome! |
|||
Hlasování: Víťa (+1) | |||
02.05.2016, 11:54 AM
Příspěvek: #404
|
|||
|
|||
Přátelé, až vám roj přinese 70 kg medu, vy si 40 vytočíte a třicet necháte včeličkám na zimování, pak mi ukažte včelaře, který bude na rojení naštvaný. Naštvaní jsou jen Ti co to nezvládají chytat do lapačů, již jsem to zde někde popisoval, mějte se krásně rojivě Tonda.
|
|||
Hlasování: renttip (+1), Víťa (+1), Rasťo 71 (+1), Debora (+1) | |||
02.05.2016, 01:17 PM
Příspěvek: #405
|
|||
|
|||
Toníku , keď máš v lese kontinuálnu znášku , tak je to ok, ale my tu máme také extrémy, že poniektorý podkrmujú aj cez sezónu, nie kvôli množstvu medu, ale kvôli hladným rojom,včelárim 5 sezónu, čistý agátový med som ešte nemal, keď odkvitne agát, príde obdobie sucha ( Medard bol už 3 roky po sebe na dovolenke) ,to trvá okolo 5 týždňov, takže preto môj postoj k tomuto úľlu! Ale možno ho voľakedy skúsim , nikdy nehovor nikdy!
|
|||
Hlasování: Debora (+1), tondabh (+1) | |||
17.05.2016, 06:22 PM
Příspěvek: #406
|
|||
|
|||
Máte prosím kontakt na výrobce?
Doporučíte mi někoho? Nemáte někdo na prodej? Děkuji Pista |
|||
17.05.2016, 09:30 PM
Příspěvek: #407
|
|||
|
|||
RE: Japonský úl | |||
Hlasování: Debora (+1), Víťa (+1), schützmeister (+1) | |||
17.05.2016, 09:42 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 17.05.2016 10:10 PM od Debora.)
Příspěvek: #408
|
|||
|
|||
super
|
|||
19.05.2016, 11:30 PM
Příspěvek: #409
|
|||
|
|||
Máte s touhle firmou někdo zkušenost?
|
|||
20.05.2016, 11:24 AM
Příspěvek: #410
|
|||
|
|||
Dal jsem odkaz, ale zkušenost s nimi nemám, musíš sám vyzkoušet.
T. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)