Forum Šance pro včely

Úplná verze: Chutné vegetariánske recepty
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8
(28.04.2014 10:14 AM)Crha Karel napsal(a): [ -> ]Taky se chystám, že z jednoho vraku udělám sušičku na ovoce a byliny, ale napřed musí všechen tapecírunk, plasty a gumy pryč.

to bude ale drahá sušička, na šrotišti bys za ní dostal aspon 6 talířů. Big Grin

(27.04.2014 09:49 PM)Aleš Molčík napsal(a): [ -> ]Tak to si nezapomenout vzít do Vilémova nějakou lahvinku na mléko, mohlo by se najít pro ni využití.
(28.04.2014 07:41 AM)Ladislav Kohout napsal(a): [ -> ]Nechám kýbl s mlíkem v autě na sluníčku a druhej den je z něj tvaroh.

a ve Frankfurtu budu sklízet tvaroh Wink
(28.04.2014 10:14 AM)Crha Karel napsal(a): [ -> ]... a v autě na sluníčku snadno přesáhne teplota přes 40° !

A těch přes 40° to je nějaká hraniční teplota? Když se topí, dávám hrnec s mlíkem na kachlová kamna.
(28.04.2014 01:18 PM)Debora napsal(a): [ -> ]
(27.04.2014 09:49 PM)Aleš Molčík napsal(a): [ -> ]Tak to si nezapomenout vzít do Vilémova nějakou lahvinku na mléko, mohlo by se najít pro ni využití.
(28.04.2014 07:41 AM)Ladislav Kohout napsal(a): [ -> ]Nechám kýbl s mlíkem v autě na sluníčku a druhej den je z něj tvaroh.

a ve Frankfurtu budu sklízet tvaroh Wink

Ale dobrý tvaroh, takový ve Frankfurtu není k sehnáníBig Grin.
Mléko hrudkovatí ve tvaroh někde kolem 60°C a víc. Čím větší teplota tím je tvrdší.

Když je řeč o sušičkách na bylinky apod. tak mě se nejvíce osvědčila půda nad podkrovím. Zkoušel jsem auto, vozík s nástavbou, ale i koupenou sušičku, ale půda je půda je tam prostě to správné klima.
Dar pre ľudstvo od Krišna, Alaha, Hospodina. Dia, Perúna, a určite aj od mnohých ďalších bohov, už máme doma. Balíček s kefírovými hubkami dorazil včera. Samozrejme sme sa aj s manželkou potešili jeho obsahu. Boli v ňom aj iné výborné dobroty z Vilémova. Kefír už bol na tretí deň poriadne hustý aj poriadne kyslý. Aj pri opatrnom otváraní fľaše sa správal ako burčák. Toníkovi patrí úprimné poďakovanie. Manželka urobila pár obrázkov z balíčka a dala to na svoj blog. Kto má čas, môže si to pozrieť. http://daniebenc.blogspot.sk/2014/04/kef...ibetu.html
Majte sa krásne, prvomájovo.
MS vo varení a jedení bryndzových halušiek – Halušky Terchová 2014
http://haluskyterchova.sk/
Možná, že na letošní dávku ještě není pozdě, i když Bez černý místy už odkvétá.

Bezový sirup -recept na základní jednotku, množství litrů sirupu ať si každý podle potřeby přepočítá.

Do jednoho litru převařené a vychladlé vody nasypeme 40g kyseliny citronové, přidáme 10 velkých květů Bezu a necháme den luhovat. Potom scedíme do hrnce na plotně, do výluhu přidáme 1Kg cukru a přivedeme za občasného míchání k varu až se všechen cukr rozpustí, horké nalejeme do lahví a zazátkované necháme vychladnout.
Po nasypání 1Kg cukru do 1L vody se objem zvedne na cca 1,3L, podle toho si zvolte velikost hrnce do kterého budete cedit a vařit. Pokud nejsou na plnění lahve, používám sklenice od medu.
jelikož s manželkou žijeme u lesa a velmi alternativně, tak tyto výrobky z darů přírody známe a pochopitelně praktikujeme.Poradím ti na oplátku taky recept z černého bezu.
Zkoušel jsem medovinu a zbyly mi kvasinky, tak jsem podle návodu z již černých plodů udělal víno a to bylo super, že bys ho i ve Valticích mohl prodávat.
Stačí do džbánu zalít dvě, tři, čtyři květenství vodou, dát do lednice a druhej den je z toho grepový pití.
Každý den nás probouzí Vilémov. U Tondy jsme nalezli nejen člověka plného včel, ale i dům plný sýra. Zatím co se Tonda s Evženem ještě štourali ve včelstvu, odhalil nám Tomáš tajemství Vilémovské seneraje:

0,9 liter kefírku, připraveného z tibetských houbiček, se přidá do 8 litrů mléka, nejlépe ohřátého na 30°C. Na povrch syrovátka nám vyplave sušina, kterou pak stáhnem a procedíme, podle chuti okořenime bylinkami a uložime nejlépe do pytloviny. Po vychlazení uložíme polotovar sýra na hodinku do 20% solné lázně. Aby se nyní syrovátka a voda ze sýra vytlačila, zatížíme jej a necháme 24 hodin odpočinout. Dle možnosti můžeme hotový sýr nad kouřem vyudit. Kouř a sůl prodlužuje trvanlivost sýra.


Těch 30 stupňů není překlep?
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8
Referenční URL's