Forum Šance pro včely

Úplná verze: Chutné vegetariánske recepty
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8
U nás je v oblibě "lučina" z jogurtu, jen přisolená případně bylinky. Stejný postup jako u kefíru.
Aleši, kde máš ten receptr na Lučinu z jogurtu???
To se jen bílý jogurt vyklopí večer do sítka a nechá v lednici do rána vykapat a ráno se přisolí, zamíchá a podle chuti přimíchají bylinky a může se jíst. Kdo chce mít sýr jemnější, může před vykapáváním přimíchat do jogurtu trochu smetany.
Kde se shání kefírový houbičky?
(26.04.2014 09:35 PM)Aleš Molčík napsal(a): [ -> ]U nás je v oblibě "lučina" z jogurtu, jen přisolená případně bylinky. Stejný postup jako u kefíru.
??? tož pochlap se s postupem výroby a pokud možno zcela polopaticky. On v tom asi nebude velký rozdíl, ale detaily jsou velmi důležité. Já jsem prvně dělal tvaroh z jogurtu a když se "nic" nedělo (neoddělovala se syrovátka, zazmatkoval jsem a pro jistotu tam ještě přidal kefír. Substanci nalil do plátna a zavěsil nad mísu (syrovátkou krmíme kočky a psa, Ti to milujou a srst mají hedvábnou, zvláště když je nastavená kachními vejci). I po 14 hodinách byla stále řídká, tak jsem přišel na to, že prostěradlo, které jsem kvůli tomu rozstříhal bylo z kvalitního hustého plátna minimálně propouštějícího syrovátku. Až následné přesunutí substance na protihmyzí síťovinu dotáhlo výsledný produkt k dokonalosti. Tvaroh byl, nemohu si odpustit opět použít to slovo, konzistence hedvábné a smíchaný se zavařeninou, ovrstvený na kypré lívance - prostě ............

(26.04.2014 11:12 PM)terez.c napsal(a): [ -> ]Kde se shání kefírový houbičky?

Můžeš si je koupit na webu najdeš adresy, anebo je získat jako já od dobrých lidí jako já od Antonína. Vzhledem k tomu, že přibližně každý cca 17den zdvojnásobují objem a já očekávám v nejbližších dnech zprávu od Michala, že si mohu přijet pro roj, dovezl bych je k Michalovi a mohli byste se podělit. Ideální je krmit je denně čerstvým mlékem od kravičky, bližší info třeba zde: http://www.uspesna-lecba.cz/tibetska-houba/
Jé tak to bych byla moc ráda. Klidně si pro to zajedu k tobě, myslím, že jsem napůl cesty mezi Michalem a tebou.
(26.04.2014 11:00 PM)Aleš Molčík napsal(a): [ -> ]To se jen bílý jogurt vyklopí večer do sítka a nechá v lednici do rána vykapat a ráno se přisolí, zamíchá a podle chuti přimíchají bylinky a může se jíst. Kdo chce mít sýr jemnější, může před vykapáváním přimíchat do jogurtu trochu smetany.

A přátelé, kdo si do odkapaného jogurtu přidá nějakou domácí zavařeninu a kousky čerstvého ovoce prožije kulinářský zážitek, a kdo užívá karob tak si může připravit čokoládový dezert vynikající chuti, mějte se krásně labužnicky, Tonda.

(26.04.2014 11:12 PM)terez.c napsal(a): [ -> ]Kde se shání kefírový houbičky?


Zájemcům o houbičky rádi vyhovíme a zdarma zašleme, vždyť co bychom neudělali pro zdraví svých bližních...
(26.04.2014 11:13 PM)Crha Karel napsal(a): [ -> ]Já jsem prvně dělal tvaroh z jogurtu a když se "nic" nedělo (neoddělovala se syrovátka, zazmatkoval jsem a pro jistotu tam ještě přidal kefír. Substanci nalil do plátna a zavěsil nad mísu (syrovátkou krmíme kočky a psa, Ti to milujou a srst mají hedvábnou, zvláště když je nastavená kachními vejci). I po 14 hodinách byla stále řídká, tak jsem přišel na to, že prostěradlo, které jsem kvůli tomu rozstříhal bylo z kvalitního hustého plátna minimálně propouštějícího syrovátku. Až následné přesunutí substance na protihmyzí síťovinu dotáhlo výsledný produkt k dokonalosti. Tvaroh byl, nemohu si odpustit opět použít to slovo, konzistence hedvábné a smíchaný se zavařeninou, ovrstvený na kypré lívance - prostě ............

Já dělám tvaroh ze zkyslého mléka, ale mléko, pro smetanovou chuť tvarohu, musí zkysnout při pokojové teplotě, pokud kysne v lednici je tvaroh chuťově mírně nahořklí. A na cezení používám uhelonové síto na med. Ve včelařských prodejnách prodávají sešité do trychtýře a s plátěným tunýlkem a šnůrou na zavěšení nahoře. Je o něco jemnější než mušina.
Čítal som niekde na zahraničnom včelárskom fóre, že včelári pridávajú do sirupov pri kŕmení včiel čaj z kombuchy alebo srvátku z kefírového mlieka. Podporuje to vitalitu včelstva a odolnosť proti roztočom Varroa.
(26.04.2014 11:13 PM)Crha Karel napsal(a): [ -> ]Ideální je krmit je denně čerstvým mlékem od kravičky, bližší info třeba zde: http://www.uspesna-lecba.cz/tibetska-houba/

Ježíši, a kde seženu kravičku a kam ji dám? Wink
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8
Referenční URL's