vcely a huby
|
22.01.2015, 11:06 AM
Příspěvek: #1
|
|||
|
|||
vcely a huby
zaujimava myslienka na tomto odkaze,ako huby ovplyvnuju zivot a zdravie kolonii vciel: |
|||
Hlasování: tondabh (+1), Jan Brunclík (+1), Aleš Molčík (+1), Debora (+1) | |||
22.01.2015, 04:12 PM
Příspěvek: #2
|
|||
|
|||
RE: vcely a huby | |||
Hlasování: tondabh (+1), ondrej (+1) | |||
22.01.2015, 06:39 PM
Příspěvek: #3
|
|||
|
|||
RE: vcely a huby
Mýlit se může každý, učený i nevzdělaný blbec ... Víc lidí má víc rozumu. Ten poradí to, ten vono, a pak se dílo podaří. Lokalita: Habartov (starý Habartov) okres Sokolov 485m Krušné hory |
|||
Hlasování: tondabh (+1), Debora (+1) | |||
23.01.2015, 05:07 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 23.01.2015 02:42 PM od Debora.)
Příspěvek: #4
|
|||
|
|||
RE: vcely a huby
Honzo, to je báječný příspěvek, nečteš mi náhodou z duše? Na 1 liter medové esence z kombuchy potřebujeme 50g kombuchové houby, 100ml kombuchové esence (čaje) a 125g medu. ![]() ![]() Příprava: Převaříme jeden liter vody a přidáme zelený, černý, nebo v poměru 1:1 smíšený čaj. Čaje obsahující esenciální oleje se na množení houby nehodí, jelikož houbě škodí. Čaj necháme vychladnout na pokojovou teplotu okolo 22-24°C a přidáme ca. 125g medu. Nyní dáme do kvasné nádoby 10% kombuchové esence a položíme do ní kombuchovou houbu a přidáme na pokojovou teplotu vychlazený roztok čaje s medem. Kvasnou nádobu uzavřeme nejlépe prodyšnou látkou, kterou upevníme na hrdle nádoby zavařovací gumičkou. Kombucha potřebuje klid, čerstvý vzduch a teplo, nejlépe 23°C. Po 10 až 12 dnech je kombuchová esence hotová. Nyní přecedíme esenci a skladujeme ji v ledničce, 10% esence si ponecháme na přípravu nového nápoje. Doporučená denní dávka jsou dvě sklenice nápoje. Fermentací léčivých rostlin dochází ke štěpení všech složek rostlin, čímž se léčivé účinky velmi dobře potencují. Paracelsus tímto způsobem fermentoval všechny léčivé rostliny a dosáhl tak skvělých léčivých výsledků. Po rozmnožení houby můžete začít fermentovat i byliny obsahující esenciální oleje. Pro přípravu léků je nutné dbát na čistý med z neléčených včelstev. Kdo ještě pro ošetření včelstev používá amitrazum, měl by med nahradit organickým cukrem z biologického zemědělství. Nikdy nefermentujte modifikované rostliny. Při fermentaci nápoje je nutné dbát na vysokou hygienu. Před přípravou si velmi dobře umyjte ruce. Všechny nádoby je nutné po umytí a dobře vypláchnout horkou vodou, aby v nádobě nezůstaly zbytky mycího prostředku. Nikdy nepoužívejte kovové nádoby, nebo síta, kovy houbám škodí. Poznámka: Většina kombuchových hub je domestikována a byla dlouhá léta krmena jen cukrem. Za tím účelem doporučuji houbu pomalu zvykat na výživu medem. V tomto případě doporučuji krmit houbu cukrem z biologického zemědělství a medem v poměru 1:1 (50g cukru a 50g medu). Kombucha stabilizuje celý imunitní systém. Kombucha je symbióza kvasinek a různých bakterií produkující kyseliny. Během fermentace cukru vzniká oxid uhličitý a alkohol, který živí bakterie v houbě. Bakterie rozkládají cukr v celulózu, čímž houba roste, a tráví alkohol. Během trávení alkoholu vylučují bakterie kyselinu glukonovou, kyselinu octovou, kyselina mléčnou a řadu vitamínů. Kyselina glukonová konjuguje s málo polárními látkami, čímž urychluje detoxikaci organismu a regeneraci buněk. Aktivní složky s pozitivním účinkem na organismus: vitamíny: C, B1, B2, B3, B6, B12, D, K kyselina listová kyselina glukuronová kyselina glukonová železo kvasinky pravotočivá kyselina mléčná probiotické bakterie mléčné různé enzymy antibiotické látky organické kyseliny: taniny, kyselina citrónová, kyselina šťavelová, kyselina uhličitá, různé aminokyseliny, kyselina jantarová, kyselina jablečná atd... Kdo žízní po více vědomí, zde je odkaz: "Co bylo o kombuše napsáno" |
|||
Hlasování: tondabh (+1), Jan Brunclík (+1) | |||
12.02.2015, 11:04 PM
Příspěvek: #5
|
|||
|
|||
RE: vcely a huby
Evžen mě poslal video "Paul Stamets - Jak houby zachraňují včely" s českými titulky. Přeji Všem příjemný zážitek.
![]() |
|||
Hlasování: lyn_x (+1), Tomáš Jelínek (+1), renttip (+1), Petr Pokorný (+1), Jan Brunclík (+1) Zobrazit vše | |||
12.02.2017, 08:37 PM
Příspěvek: #6
|
|||
|
|||
![]()
Všechno nejlepší k dvouletému výročí příspěvku, Deboro, díky za něj, a jestli by si při té příležitosti nezasloužil aktualizaci? Stalo se od té doby něco přínosného, nebo to celé zapadlo, víte někdo?
A (nejen) pro sebe si tu odložím troudnatec kopytovitý, rezavec šikmý, lesklokorka pryskyřičná rostoucí na břízách, a troudnatec pásovaný na jedlích. Nakonec budu chodit na houby, a koukat přitom pro změnu nahoru? ![]() |
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
11.10.2018, 10:55 PM
Příspěvek: #7
|
|||
|
|||
RE: vcely a huby
kdo jste ještě nečetl:
http://www.osel.cz/10144-konecne-neco-na...-viru.html |
|||
12.10.2018, 12:41 AM
Příspěvek: #8
|
|||
|
|||
RE: vcely a huby
Ten Sheppard se houbám věnuje už léta
např. Už jsem tady nebo na VF viděl i nějakou jeho přednášku. Kdo ví o co všechno včely ochuzujeme, když jim nedovolíme žít v přírodních stromových dutinách. M.M. |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)