Vývoj včelstva v závislosti na venkovních teplotách
|
03.02.2014, 11:58 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 03.02.2014 11:59 PM od Miroslav Macek.)
Příspěvek: #51
|
|||
|
|||
RE: Vývoj včelstva v závislosti na venkovních teplotách
Aj u mňa dnes prelet. Spotrebu mám vo všeobecnosti vyššiu. Zatiaľ však nemám s čím porovnávať.
Takto vyzeralo počasie za posledné dva mesiace u nás. Dúfam že tento rok zima nebude taká dlhá ako vlani , lebo týmto tempom sa môžeme obávať či nebudú chýbať zásoby. Miro Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: Debora (+1), schützmeister (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
06.02.2014, 11:29 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 06.02.2014 11:30 PM od Miroslav Macek.)
Příspěvek: #52
|
|||
|
|||
Po prehliadnutí toho videa by sa názov tejto témy dal rozšíriť o "Vývoj počasia v závislosti na rozhodnutiach ...(koho , to si môže každý domyslieť)"
http://www.czechfreepress.cz/uvadime-vid...llony.html čo k tomu dodať... ![]() Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: Debora (+1) | |||
06.02.2014, 11:29 PM
Příspěvek: #53
|
|||
|
|||
Já už mám k porovnání vývoj teplot z loňska a jestli to s těmi teplotami takto půjde dál, tak bude v půlce března v úlech tolik včel jako loni v půlce května. Zatím to nevypadá, že by se mělo ochladit, spíše naopak.
|
|||
08.02.2014, 05:25 PM
Příspěvek: #54
|
|||
|
|||
Věda jen jen zvrhlost, pokud jejím hlavním cílem není zlepšit lidskost. To co nyní chceme, je bližší kontakt a lepší pochopení mezi jednotlivci a komunatami po celém světě a odstranění sobectví a pýchy. Mír je pouze přirozený důsledek všeobecného osvícení. (Nikola Tesla 1919)
HAARP |
|||
Hlasování: Quinn (+1), Miroslav Macek (+1), tondabh (+1), Leoš Dvorský (+1) | |||
08.02.2014, 07:45 PM
Příspěvek: #55
|
|||
|
|||
(06.02.2014 11:29 PM)Josef Lekki napsal(a): Já už mám k porovnání vývoj teplot z loňska a jestli to s těmi teplotami takto půjde dál, tak bude v půlce března v úlech tolik včel jako loni v půlce května. Zatím to nevypadá, že by se mělo ochladit, spíše naopak.I na Šumavě je zatím extrémní teplo a sucho, ale pravdou je, že poměrně bez výkyvů. Prolety slabé, zásob zatím dosti i včel nadnormálně. Rozhodně příjemější, nežli loňské extrémní mrazy. Ale co není, ještě může být, přinejmenším, podle pranostik, má být letošní zima velmi dlouhá. Tak jsem zvědavý, co nám počasí nachystá. |
|||
09.02.2014, 11:01 AM
Příspěvek: #56
|
|||
|
|||
(08.02.2014 05:25 PM)Debora napsal(a): Věda jen jen zvrhlost, pokud jejím hlavním cílem není zlepšit lidskost. To co nyní chceme, je bližší kontakt a lepší pochopení mezi jednotlivci a komunatami po celém světě a odstranění sobectví a pýchy. Mír je pouze přirozený důsledek všeobecného osvícení. (Nikola Tesla 1919) Svatá pravda. Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
09.02.2014, 03:30 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 10.02.2014 02:13 PM od Debora.)
Příspěvek: #57
|
|||
|
|||
RE: Vývoj včelstva v závislosti na venkovních teplotách | |||
19.03.2014, 09:05 PM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 19.03.2014 09:27 PM od Miroslav Macek.)
Příspěvek: #58
|
|||
|
|||
Detailnejšie sledujem počasie len dva roky ale práve tieto dva sa zdajú veľmi rozdielne aj pre starších pamätníkov. O teplotnej nadpriemernosti tejto zimy asi niet pochýb a javilo sa že bude na začiatku roka dosť veľký zrážkový deficit čo sa ale v posledných dňoch zmenilo. Nedávno som si kúpil takýto jednoduchý zrážkomer a k zbieraniu informácií o teplotách pribudli aj zrážky.
Zázrivá , 650m |
|||
Hlasování: Martin Nezbeda (+1), Rasťo 71 (+1), Milan Bencúr † (+1) | |||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)