Mor včelího plodu - AFB (American Foulbrood)
|
21.01.2014, 07:51 PM
Příspěvek: #2
|
|||
|
|||
RE: Mor včelího plodu - AFB (American Foulbrood)
(21.01.2014 02:11 PM)Crha Karel napsal(a): Odběr zimní měli je třeba využít především pro svá pozorování stejně tak jako čteme z podložek během roku. Kdo tu možnost má, odebere od všech jednotlivé vzorky, z cca poloviny si udělá vlastní flotaci a má i představu jak na tom bude, když druhou pošle na veterinu. Přistoupil jsem k tomu teprve letos, protože už nejsem členem svazu a musím si vše (a rád) zařídit sám. 95% včelstev čisto a to jedno jediné problémové, které jsem se už na podzim plánoval zrušení, by mě zkreslilo celý směsný vzorek. To je jeho největší slabina. Karle já bych to nevyužíval ani na MVP. K čemu by to bylo? Kdyby nebyl MPV, nebyly by ani včely. Totéž je u kleštíka i když se říká, že je to nový parazit. Jen ta naše včela má méně genů se s ním vypořádat, na rozdíl od té východní. I z tohoto pohledu je vidět, jak se někteří vědci mýlí,když tvrdí, že naše je její mladší sestřenice, opak je pravdou a vo votom to je. :idea:LD Včelařit bez chemie je normální! Včely jsou přírodním bohatstvím a partnerkami, ne pouhým výrobním prostředkem! |
|||
« Další starší | Další novější »
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)