![]() |
Nový beznástavkový úl DEHTIN - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Pomůcky k chovu včel (/forum-Pomucky-k-chovu-vcel) +--- Fórum: Úlové sestavy (/forum-Ulove-sestavy) +--- Téma: Nový beznástavkový úl DEHTIN (/tema-Novy-beznastavkovy-ul-DEHTIN) Stránky: 1 2 Všechny stránky |
Nový beznástavkový úl DEHTIN - straka - 11.07.2017 10:24 AM 1)Problém nový beznástavkový úl DEHTIN z 90% dořešen 2)Problém je v p. Strakovi, když je něco téměř vyřešené přestává ho to jako neřešitelný problém zajímat, ale dojde i na těch 10%, v pomalejší frontě procesů i za pomoci přátel ze ŠPV 3)Nový beznástavkový úl DEHTIN aneb konec nástavkových úlů nejen v Česku 4)Je možné, že varroa a navazující nemoci jsou způsobené nástavkovými úly? 5)dne 7.7.2017(krásné datum)přihlašuji patent na nový beznástavkový úl DEHTIN ... u sebe ... potom u včel ... a také u přátel ŠPV, (po zveřejnění na foru ŠPV již nemůže být ve světě patentován) oponenty musím rozvášnit.... 6)základní podstatné vlastnosti nového úlu DEHTIN v dalším číslování 7) maximální náplň 44 rámků míry 39x24(kvůli kompatibilitě) nastojato samotné rámky zásadně bez vymezovacích kolíčků(ty jsou v úlu-patent) 8) základní přístup do úlu ani zdola, ani shora, ani zepředu, ani zezadu, ale z boku, tedy úl DEHTIN BOCAN, vyjmutí libovolného rámku do 10-20 vteřin, maximální váha na včelaře 2,5 kp(pro včelařky jinak 25 N) 9) krmení shora po odejmutí střechy 2 trvalými krmítky 10)na přední straně 4 česna 10x1cm a to vždy nahoře 11)dole v úlu bude malé vypouštění CO2 - regenerační lázeň pro dlouhověké včely správnou koncetraci CO2 si najdou 12)nahoře v podstřeší "sauna" a odvod vodní páry dvěma velmi malými párníky 14)okolí úlu DEHTIN č. 2 se právě uklízí a brzo budou fotečky, od slunovratu uvnitř hučí oddělek p. Halmla z Horaždovic 15)cena materiálu na podstavec 70-100Kč(životnost 70 let, 1 Kč na rok.) cena materiálu na úl(bez rámků a včel) kolem 400 Kč "materiály se mohou měnit, myšlenka několika patentu zůstává ..." 17)Úl DEHTIN č.2 je zhruba po 20-té optimalizaci(zjednodušování s rozšiřováním funkce..) 18)úl DEHTIN je také možno provozovat jako termosolární s náklady 0 Kč straka dehtín 7.7.2017 RE: Nový beznástavkový úl DEHTIN - Miroslav Matucha - 12.07.2017 02:03 PM Josefe, taky jsem měl kdysi dojem, že mám vše v životě zmáklé na 100%. Postupně jsem se probudil do reality. Ale držím palce. Pokrok stojí a padá s ideály a nadšením. M.M. RE: Nový beznástavkový úl DEHTIN - straka - 21.07.2017 03:39 PM (11.07.2017 10:24 AM)straka napsal(a): 1)Problém nový beznástavkový úl DEHTIN z 90% dořešen neumím sem vkládat fotky, poradte , prosím, stačí heslovitě ....... straka dehtin RE: Nový beznástavkový úl DEHTIN - Miroslav Matucha - 25.07.2017 02:48 PM Josefe dole na stránce máš nápovědu a tam najdeš rubriku "vložit obrázek". Na ten úl Dehtín jsem zvědavý. M.M.. RE: Nový beznástavkový úl DEHTIN - straka - 27.07.2017 08:18 AM něco, někdo mi brání v komunikaci(včely to nebudou)..,databáze SPV hlásí chybu Mirku, zatím jiná komunikace: pošli jen na můj panel mail adresu a přepošlu Ti přímo foto v příloze k mailu straka dehtín RE: Nový beznástavkový úl DEHTIN - STAVO - 27.07.2017 10:55 AM Jen pro informaci a pokoukání by mne ty fotky zajímali, pouštět se do toho asi nebudu. Na hraní jsem si toho už letos vymyslel dost a už mám plán i na další rok. RE: Nový beznástavkový úl DEHTIN - Antonín Hyžík - 27.07.2017 12:17 PM Na vymýšlení si taky stačím sám, o úlu DEHTIN mám představu dle popisu a jen jsem zvědavý, zda to bude vypadat, jak si představuji Dva rámky, spodní loučkou k sobě a zasouvané z boku, každý z jiné strany. Takový dvojitý ležan, proč ne. RE: Nový beznástavkový úl DEHTIN - straka - 28.07.2017 11:01 PM http://jpeg.cz/obrazek/g7Ca RE: Nový beznástavkový úl DEHTIN - Antonín Hyžík - 30.07.2017 10:05 PM Teď bych zkusil dát horní patro jako ležan, takže 44 ve dvou řadách v jedné rovině, výhoda: Nebudou prostavovat mezeru mezi patry. RE: Nový beznástavkový úl DEHTIN - straka - 31.07.2017 01:45 AM 1) mezi patry nic nestaví je tam 2x malý rošt(jako do kamen) ze šedého tvrzeného polystyrenu s mřížkou na povrchu 2) včelstvo nahoře sílí, dole v podmetu není žádná uhynulá včela, musím se později podívat proč (něco by přes ten rošt mělo propadnout ???) straka dehtín |