![]() |
Setkávání - nejen Pražská - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Obecná diskuse (/forum-Obecna-diskuse) +--- Fórum: Obecná diskuse (/forum-Obecna-diskuse--39) +---- Fórum: Diskuse k plánovaným akcím ŠPV (/forum-Diskuse-k-planovanym-akcim-SPV) +---- Téma: Setkávání - nejen Pražská (/tema-Setkavani-nejen-Prazska) Všechny stránky |
Setkávání - nejen Pražská - petr.strejcek - 13.10.2016 11:14 AM Přeju Vám všem pěkný den, při blížícím se času klidu u včel si tak říkám, jestli by nebylo fajn se přes zimní měsíce, kdy nejsme u včel občas jako šancaři setkat. Akcí ŠPV letos bylo pomálu (já vím že nějaké byly, ale pouze pro začátečníky) a při absenci Brna a Vilémova, mi občasné tlachání na fóru nestačí a proto bych to chtěl trošku změnit. Proto jsem si řekl, jestli by nebylo dobré, se občas setkat jen tak, žádné organizované přednášky a semináře, ale prostě jen tak v hospodě, kavárně, nebo někde jinde, jak bude libo. Popovídat si, vyměnit si zkušenosti. Jako příklad beru včelaře u nás, kdy se v hospodě setkáváme každý měsíc a musím říct, že jsou ta setkání nedocenitelná. Setkávání zkušených a méně zkušených včelařů jsou pro obě strany velkým přínosem ( tak poslední věta je jak z pera dobrého agitátora ![]() A jelikož bydlím na okraji Pray, tak pokud by byl zájem, navrhuji se scházet někde ve městě v Praze třebas jednou za měsíc. Kdo přijede, přijede. Zároveň by se mi líbilo, pokud by se to osvědčilo, tak že by "příPražský roj":-D samozřejmě mohl pokračovat i výměnou zkušeností na včelnicích rovnou i v sezoně. A to si myslím, že bude ještě větší pecka ![]() Takže pokud byste měli zájem tak mi napište buď SZ nebo do mejlu a když nás bude víc, tak potom by se dohodlo, co a jak. Pěkný i když trochu uplakaný den Petr RE: Setkávání - nejen Pražská - tondabh - 13.10.2016 12:42 PM Haribol Péťo, držím palce jelikož celý život pracuji s lidmi, vím jak je nesnadné dušičky inspirovati k aktivitě, zde by každý měl mít za vzor naše chovance " Milované Včeličky ", a pak by to myslím mohlo klapat, ještě jednou mnoho úspěchů přeje Tonda. RE: Setkávání - nejen Pražská - petr.strejcek - 14.10.2016 10:22 AM (13.10.2016 12:42 PM)tondabh napsal(a): Ahoj Tondo, díky. Přesně tak, chtěl bych lidi trochu rozhýbat. Sice je hezký si na foru plkat například o tom jak řešit problémy s nemocema a jak nechat stavět včely na volný stavbě. Ale to, že to funguje a má určitý zákonitosti a hlavně, u každýho včelstva je to jiný, tak to chce vidět buď přímo u včel, nebo alespoň hodit o tom řeč. Takže tak. Jinak jsem Ti ješte nepopřál k narození dítka. Takže mu přeju vsechno nejlepší v životě. Pěkný den Petr RE: Setkávání - nejen Pražská - Crha Karel - 18.10.2016 12:22 PM (13.10.2016 11:14 AM)petr.strejcek napsal(a): ... ale prostě jen tak v hospodě, kavárně, nebo někde jinde, jak bude libo. Popovídat si, vyměnit si zkušenosti.Obrať se na Petra Mirovského, nevím zda to organizuje přímo on, ale každopádně bude o "pražských" (a nejen pražských, pozvánky jsem dostával, ale mám to trochu z ruky) setkáváních vědět. RE: Setkávání - nejen Pražská - petr.strejcek - 18.10.2016 07:50 PM (18.10.2016 12:22 PM)Crha Karel napsal(a): Obrať se na Petra Mirovského, nevím zda to organizuje přímo on, ale každopádně bude o "pražských" (a nejen pražských, pozvánky jsem dostával, ale mám to trochu z ruky) setkáváních vědět.díky, ale co se týče pražských včelařských akcí, tak o těch myslím vím v pohodě, ale šlo mně o posezení v rámci ŠPV. Nevím zatím o tom, že by něco takového bylo. Vím, že tady nějaký pokus kdysi od Petra Mirovského byl, ale podle mne vyšel naprázdno. Nebo jsem se o nich třeba mejlem nebo tady z fóra nedozvěděl a byl pouze pro někoho. Nebylo by to holt poprvé ![]() Ale fakt pouze na trošku zamrzlim foru toho moc člověk neprobere. Tak pokud jsem si zde nějakých pražských akcí ŠPV nevšiml a dělám stejnou věc jako někdo již přede mnou, tak se omlouvám, ale o ničem jsem do týhle doby ať pravidelným, nebo nepravidelným neslyšel, tak mne upozorněte, rád se zůčastním. I tak ale samozřejmě platí moje nabídka setkávání se v zimě někde v teple a v sezoně u včel. A nemám problém začít třeba u těch mojich. A je to škoda, ale zatím je odezva celkem mizivá ![]() A všechno je o lidech. Budou chtít budou, nebo nebudou. A pokud budete v sobotu v Brně na konferenci MSVV, tak se můžeme setkat. Petr RE: Setkávání - nejen Pražská - Debora - 26.10.2016 12:44 AM Adi Dribben z Izraele דבוראים ודבוראות - Beeks LOVE bees by ráda příští týden v Praze navštívila české včelaře / včelařky. Kontakt můžete navázat přímo na facebook nebo mi dejte vědět. ![]() "Does anyone know beekeepers or apiary's in Prague? Next week I'll be there. I'd like to meet some beekeepers or apiary . Thanks!" RE: Setkávání - nejen Pražská - Debora - 23.11.2016 12:20 AM Pokud někdo už delší dobu touží po vlastní SUN HIVE může si ji vyrobit 27. – 29. ledna 2017 na Workshopu v mongolské Jurte klimatizované ohníčkem. Pořadatel je Manfred Süssen. Místo konání Immenhausen u Kassel. Cena kursu €100 + materiál. Žitná sláma z biologického režimu vítána. RE: Setkávání - nejen Pražská - Martin Smutný - 25.11.2016 05:32 PM Ve středu 23.11.2016 se sešla skupina "Sever" (Liberec, Jablonec, Turnov), hlavním mottem mělo být "Moje největší letošní blbost u včel". Nebyla to soutěž, ale spíš zajímavá a poučná diskuze. Během pětihodinového povídání zbylo místo i na další témata. Takže zase někdy příště (to se asi zkusíme věnovat více chovu a šlechtění....). Martin RE: Setkávání - nejen Pražská - Tomáš Palata - 25.11.2016 07:10 PM ...jen bych doplnil. Byla ochutnávka ze čtyř místních medů, ochutnávka z několika ročníků medovin, debata byla doplněna foto a video ukázkami a byl i nastíněn chtěný postup u jednotlivých účastníků, jak a co chtějí v příštím roce u včel. A mimo jiné, káva byla skvělá. RE: Setkávání - nejen Pražská - petr.strejcek - 03.03.2017 08:26 PM Ahoj přátelé, po prvním neformálním "mikrosetkání" v únoru v Praze a po povzbuzení od Leoše Dvorského (za což mu děkuji), bych chtěl navázat a opět se setkat a probrat zkušenosti, nápady atd..... Prostě neformální pracovní setkání nad včelkami. Proto navrhuji se setkat ve čtvrtek 23.3. v Praze v Újezdě nad Lesy, v restauraci Petra (http://www.petra-penzion.cz/), od 17. hodin. Restaurace otevírá v 17. hodin, tak přijďte opravdu až na tu pátou. Kdyby jste nemohli trefit, tak mi volejte: 602 152 893. Noťas vezmu s sebou, tak pokud budete mít něco elektronicky, tak si budeme moci shlédnout. Téma žádné asi zatím není, myslím, že vyplyne samo. Kapacita je tak +/- 17 lidí. Kdo má teda zájem a dostaví se, pište mi na mejl: petr.strejcek@email.cz. Ať vím, kolik lidí zhruba dorazí. Takže to je snad zatím všechno. Pěkný den. Petr |