![]() |
Jak vysířit včely? - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Chov a ošetřování včelstev (/forum-Chov-a-osetrovani-vcelstev) +--- Fórum: Léčebné prostředky (/forum-Lecebne-prostredky) +--- Téma: Jak vysířit včely? (/tema-Jak-vysirit-vcely) |
Jak vysířit včely? - Milan Urík - 10.07.2013 09:24 AM Jak přesně postupovat, když musím vysířit včely? Díky RE: Jak vysířit včely? - Petr Mirovský - 10.07.2013 10:13 AM Slyšel jsem, že než vysíření, kde se včelky celkem dlouho trápí, je rychlejší použití technického benzínu. Stačí do víčka od okurek nalít technický benzín a dát jej do podmetu. A uzavřít všechny otvory, včetně zasíťovaného dna. Prý je to rychlé. Osobní zkušenost ale nemám. RE: Jak vysířit včely? - Aleš Molčík - 10.07.2013 07:20 PM Benzín jsem nezkoušel, naštěstí nebyl důvod, ale když jsem likvidoval mor, tak jsem na to šel sírou a jde to hodně špatně. Spousta včel síření přežije, i opakované a trápí se, je to hnus. P.S. vytáhnul jsem večer z horního nástavku dva rámky a brzy ráno když byly včely v úle jsem úl uzavřel a hodil jsem do mezery zapálený sirný knot. RE: Jak vysířit včely? - Evžen Babík - 13.07.2013 08:30 AM Osobní zkušenost: - síru nebrat (pracné, rizikové, neúčinné) - benzin natural 1 dl na nástavek, nalít zvrchu, po 5 minutách je hotovo, další postup dle účelu utracení včelstva. Zkušenost nepřeji nikomu. RE: Jak vysířit včely? - Debora - 18.07.2013 03:39 AM mrazák, CHCl3 ámen |