Forum Šance pro včely
Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Verze k tisku

+- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz)
+-- Fórum: Pomůcky k chovu včel (/forum-Pomucky-k-chovu-vcel)
+--- Fórum: Úlové sestavy (/forum-Ulove-sestavy)
+--- Téma: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní (/tema-Uly-kde-nakoupit-levne-a-kvalitni)

Stránky: 1 2 3 4
Všechny stránky

Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Jan Hucko - 16.06.2013 09:49 AM

Zdravím Vás,
nedávno jsem si objednal z jedné rodinné firmy úlek langstroth, prostě jen dno, víko a dva nástavky. Dal jsem za to docela balík a nejsem úplně spokojen...

Proto zakládám toto téma.
Pište sem, kde se dá nakoupit dobrý materiál za dobré paníze...
Jen prosím, žádné pomlouvání konkrétních firem a lidí...... jen dobré zkušenosti Smile

RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - kurik - 16.06.2013 10:03 AM

Přidám odkaz na článek pana Smolíka, kde se tomuto témtu věnuje: http://mamevcely.wordpress.com/2013/02/14/kde-sehnat-loucky-a-nastavky-langstroth-a-jak-na-39x16/

RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Martin Nezbeda - 16.06.2013 12:16 PM

Můžu potvrdit zkušenost Vaška Smolíka - úly od Ladi Nerada jsou prezicně udělané a cenově nejsou až o tolik dražší oproti ostatním. Ještě se mi líbily úly od Jašů, ale vyzkoušené je nemám.

RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - renttip - 16.06.2013 01:15 PM

v roce 2010 jsem koupil úl od firmy Břinek a byl pěkný i dobrá cena (je to tři roky). Nevím , jak to vypadá v součastnosti. Já si raději dělám úly sám a asi je to nejlepší, pak člověk může nadávat sám sobě.

RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - bohemia.gall - 16.06.2013 01:32 PM

vedle svého "paletového" systému kupuji nástavky od Matelů, levnější jsem ani po mnoha hodinách hledání nenašel. Dobrá kvalita za dobrou cenu a bezproblémové dodání...

RE: Úly, kde nakoupit- levné a kvalitní - winepunk - 16.06.2013 08:19 PM

Mám bezva zkušenosti se včelařstvím Jašovi. Beru od nich 39, ale vedou i Langy. Pěkná střecha, vyndavací česno, očka, zádlaby hluboké a ze všech stran. Podmet zezadu není otvírací, ale je tam zasíťované očko.

RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Jaro Stoklasa - 27.06.2013 03:56 PM

(16.06.2013 01:32 PM)bohemia.gall napsal(a):  vedle svého "paletového" systému kupuji nástavky od Matelů, levnější jsem ani po mnoha hodinách hledání nenašel. Dobrá kvalita za dobrou cenu a bezproblémové dodání...

Žiaľ o kvalite sa pozitívne zmieniť nemôžem. Cena super, no niektoré nadstavky nevydržali ani týždeň... Niektoré čelné dosky rozpraskali na polovice a takmer všetky nadstavky riadne dokrútilo...

RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - bohemia.gall - 28.06.2013 10:05 AM

Pokud by mi jakékoliv zboží nevydrželo ani týden, reklamoval bych. Včelařím teprve druhý rok, ale fakt s nástavky nemám problém. Nemám včelín a včelařím na včelnici, tedy mám úly vystaveny všem povětrnostním podmínkám a drží beze změn. Letos jsem osadil další nové od nástavků a drží stejně jako loňské. Hodlám rozšiřovat, takže jsem objednal další, k nekvalitním výrobkům bych se určitě nevracel.

RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - Jaro Stoklasa - 03.07.2013 09:50 AM

Od koho objednávate?

RE: Úly, kde nakoupit - levné a kvalitní - renttip - 03.07.2013 08:35 PM

v roce 2010 jsem kopil svůj první úl od firmy Břinek abych měl nějaký vzor pro budoucí vlastní výrobu. Úl byl velmi dobře zpracován, cena přiměřená- pan Břinek je ochotný a rád poradí. http://www.brinek.cz