![]() |
Jakou barvu odkazů - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Obecné informace (/forum-Obecne-informace) +--- Fórum: Nástěnka (/forum-Nastenka) +--- Téma: Jakou barvu odkazů (/tema-Jakou-barvu-odkazu) Všechny stránky |
Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 04.06.2013 12:20 PM Jaká barva odkazů je pro vás lepší, čitelnější? Předešlá šedá byla vůči ostatnímu textu velmi špatně vidět a odkazy bylo možné lehce přehlédnout. V tomto textu vytvořím tři různě barevné odkazy, které budou ukazovat původní barvu odkazů, v další části textu oranžovou barvu odkazu a pak i druhou variantu zelený odkaz. Záměrně jsem umístil tyto odkazy do běžného textu, aby bylo srovnání v čitelnosti jednotlivých barev vůči okolnímu textu. O modré jsem uvažoval, ale obával jsem se toho, aby se ty barvy moc netloukly. Doplnil jsem ji tedy na Karlův dotaz. Svůj názor vyjádřete, prosím, volbou nahoře v anketě. Nepište ji jen do příspěvků. Podotýkám, že se nejedná jen o odkazy v textu, ale i v seznamu témat, seznamu fór a dole na hlavní stránce v seznamu posledních příspěvků. RE: Jakou barvu odkazů - Crha Karel - 04.06.2013 06:08 PM A šlo by výrazně modrou? RE: Jakou barvu odkazů - Martin Nezbeda - 04.06.2013 06:16 PM Karle, trochu estetiky... ![]() RE: Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 04.06.2013 06:17 PM Jasně, že by to šlo. Držel jsem se zde použité zelené a oranžové. O modré jsem uvažoval, ale obával jsem se toho, aby se ty barvy moc natloukly. (04.06.2013 06:16 PM)Martin Nezbeda napsal(a): Karle, trochu estetiky... Právě z toho důvodu jsem volil zelenou a oranžovou. RE: Jakou barvu odkazů - Crha Karel - 04.06.2013 06:42 PM Raději estetický barbar, než obtížná čitelnost. Ale nechám to na ostatních. Zvyknu si. RE: Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 04.06.2013 07:04 PM Doplnil jsem do ankety modrou, ale bude to vypadat divně. Pokud by někdo chtěl změnit svoji volbu, ať mi napíše soukromou zprávu. RE: Jakou barvu odkazů - Vacatko - 04.06.2013 10:36 PM A co kdyby se to na zkoušku vyvedlo v kombinaci barev a ukázku předvést na příkladním příspěvku??? Zelená s bílým textem je málo kontrasní, černá s bílým textem zase trhá očima ale je čitelná. K oranžové by seděl černý text stejně jako k zelené. Doplnil jsem ještě černou ale první obrázek mi nešel odstranit...:o(( Tak se omlouvám. Příkladně takhle by to mohlo vypadat..... RE: Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 04.06.2013 11:09 PM Tady jde o barvu textu na šedém podkladu, tak jak jsem to psal v prvním příspěvku. A podbarvovat všechny odkazy negativně nelze. RE: Jakou barvu odkazů - Vacatko - 05.06.2013 12:32 AM (04.06.2013 11:09 PM)Petr Mirovský napsal(a): Tady jde o barvu textu na šedém podkladu, tak jak jsem to psal v prvním příspěvku. A podbarvovat všechny odkazy negativně nelze. V tom případě je to jasné - aby bylo vidět že jde o text, který má ještě něco napovídat, pak se přikláním k oranžové, i když není moc výrazná. A co odkaz podtrhnout? aby byl ještě lépe zdůrazněný text odkazu? RE: Jakou barvu odkazů - Petr Mirovský - 05.06.2013 08:36 AM Podtržení je samozřejmě možné. Poprosím tedy o hlasování nahoře v anketě. |