![]() |
Čo mám dať včelám jesť? - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Včela (/forum-Vcela) +--- Fórum: Včelí pastva (/forum-Vceli-pastva) +--- Téma: Čo mám dať včelám jesť? (/tema-Co-mam-dat-vcelam-jest) Všechny stránky |
RE: Čo mám dať včelám jesť? - Skaly - 06.02.2017 03:40 PM Takhle to u králíků moc nefunguje. Ještě tak u krav. Když je vojtěška odkvetlá, už je stonek tvrdý, špatně se to suší apod. Jinak by se musela kosit víckrát, zas by nekvetla. Vojtěšku jsem s mamkou probíral a rozhodli jsme se od ní upustit. Zaujal mě brutnák, takže ho tam dám s jetelem a nějakou luční směsí. RE: Čo mám dať včelám jesť? - Crha Karel - 06.02.2017 08:23 PM Diverzifikace je ta správná volba - komonice, svazenka, pohanka atd. lze to sehnat již namíchané RE: Čo mám dať včelám jesť? - Aleš Molčík - 06.02.2017 09:53 PM Chrpa modrá, z přírody nám zde na Hané vymizela, ale nasel jsem ji pod Rakytník a ta také neustálím vysemeňováním drží jako trvalka a včely na ni pěkně jdou. A i když se seče, tak jen nevyroste do větší výšky, ale kvete i jako bonsaj. RE: Čo mám dať včelám jesť? - Milan Bencúr † - 07.02.2017 06:24 AM EVÓDIA HUPEHENSIS - medonosný strom. Tieto stromy majú tú výhodu,že kvitnú hneď po dokvitnutí slnečnice. Ak máme v dolete včiel zopár stromov EVÓDIE vysadených, včely dokážu zimné zásoby - včetne pelu - si spestriť aj v septembri. Chybou je, že je to japonská drevina, nie naša. RE: Čo mám dať včelám jesť? - Skaly - 11.02.2017 12:50 PM Zdravím, vloni jsem vysadil vilín (Hamamelis), ale zatím mi nekvete. |Viděl někdo z Vás už letos rozkvetlý vilín? Letos vyseju jetel, trochu brutnáku (má jedlé květy) a ještě sháním tu chrpu. S tou evodií ještě uvidím. RE: Čo mám dať včelám jesť? - schützmeister - 11.02.2017 01:34 PM Letos ?? ![]() RE: Čo mám dať včelám jesť? - Skaly - 11.02.2017 07:00 PM Někdy začít musím RE: Čo mám dať včelám jesť? - Aleš Molčík - 12.02.2017 12:03 PM Doma Vilín nemám, ale byl jsem na návštěvě a těm kvete jak žlutý tak červený kultivar. Na tom sněhu vypadá ta barva skvěle, hlavně ta červená. RE: Čo mám dať včelám jesť? - schützmeister - 12.02.2017 02:06 PM (11.02.2017 07:00 PM)Skaly napsal(a): Někdy začít musímMyslím jako, jestli tě už kvete ??? U nás je sníh a průměrně mínus 5st. Musíš mít náramně odolný druh. ![]() RE: Čo mám dať včelám jesť? - Skaly - 12.02.2017 02:24 PM mě zatím nekvete. teploty kolem 0. Vloni na jaře jsem to zasadil. Uvidím, jestli nechcípl v mojí péči. Čekal jsem, že by měl začít touto dobou kvést. Dám mu čas. Včely zatím stejně nelítají. |