![]() |
Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Pomůcky k chovu včel (/forum-Pomucky-k-chovu-vcel) +--- Fórum: Úlové sestavy (/forum-Ulove-sestavy) +--- Téma: Včelí klimatizace aneb větrání v úle (/tema-Vceli-klimatizace-aneb-vetrani-v-ule) Všechny stránky |
RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Rasťo 71 - 26.07.2015 03:08 PM Zadaj si do políčka ,,vyhledat" výraz ,,japonec alebo japonský úľ", a potom uvidíš kolko ludí má sním skúseností!!!!! Alebo sa ti nechce hľadať a čitať??????? RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Jirka Roškot - 26.07.2015 11:55 PM Milý Rasťo, některé linky se tematicky překrývají. Můj dotaz se týkal včelí klimatizace. Téma "japonský úl" som čítal několikrát. RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Rasťo 71 - 27.07.2015 08:51 AM Prepáč, ale otázka bola tak podaná, ako keby si tu bol prvý krát....a ak už si to čítal , tak potom vieš že Tonda ich tu má asi najviac, teda aj skúseností s ním, takže tak. PS: Niekedy stači poslať SZ , napríklad aj Tondovi. RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Aleš Molčík - 27.07.2015 05:02 PM Pokud jde o větrání, tak tohle mám celoročně. RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Martin Smutný - 27.07.2015 07:10 PM (26.07.2015 03:01 PM)Jirka Roškot napsal(a): Máte někdo zkušenosti s japonským úlem? Buď bez obav. Mám 4 japonce (1 od loňska a 3 osazené letošními roji). Větrání pouze česnem (plné dno, zatmelené spáry mezi nástavky, to samé strůpek). Ten loňský se 2 letošními jsou ve vysokém řídkém lese (přímé slunce pouze před západem), ten poslední jsem musel dát asi 50 m od nich na louku (přímé slunce od rána do 15 hodin). Osluněný japonec postavil za 9 týdnů téměř 6 nástavků, zbylé roje jsou na 3. Bez zjevných potíží uchladil i tropická vedra a včelami přetéká..... Je nesrovnatelně aktivnější i než loňský japonec (letos i loni), a to z něj pochází. Závěr - ty letošní roje z lesa přesunu víc na slunce..... MS RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Jirka Roškot - 28.07.2015 04:55 PM Díky za odpověď, pro mne tápajícího začátečníka to má cenu zlata... ![]() A ještě ke klimatizaci, mají tvoji japonci i klasickou tloušťku stěn a vnitřní rozměr? RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Martin Smutný - 28.07.2015 11:12 PM (28.07.2015 04:55 PM)Jirka Roškot napsal(a): Díky za odpověď, pro mne tápajícího začátečníka to má cenu zlata... Ano, vše v klasice (jen mám navíc ze zbytků pár nízkých nástavků v. 9 cm, které se někdy hodí). MS RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Branislav Božík - 29.07.2015 01:07 AM (27.07.2015 05:02 PM)Aleš Molčík napsal(a): Pokud jde o větrání, tak tohle mám celoročně. Aleši, ty si ale čune. ? RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Aleš Molčík - 29.07.2015 11:11 AM Kdyby byl na konci věty vykřičník, to by bylo jasný, že jsem něco provedl, ale s tím otazníkem si nevím rady. RE: Včelí klimatizace aneb větrání v úle - Branislav Božík - 30.07.2015 02:19 AM To my len iPhone občas zle prepisuje smajliky ![]() Mal to byt úsmev ![]() |