Forum Šance pro včely
Postupy, které mohou vést ke včelstvům odolnějším proti roztoči - Verze k tisku

+- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz)
+-- Fórum: Chov a ošetřování včelstev (/forum-Chov-a-osetrovani-vcelstev)
+--- Fórum: Vedení včelstev alternativně (/forum-Vedeni-vcelstev-alternativne)
+--- Téma: Postupy, které mohou vést ke včelstvům odolnějším proti roztoči (/tema-Postupy-ktere-mohou-vest-ke-vcelstvum-odolnejsim-proti-roztoci)

Stránky: 1 2 3 4 5 6
Všechny stránky

RE: Postupy, které mohou vést ke včelstvům odolnějším proti roztoči - Debora - 02.12.2014 09:00 PM

Když jsem začala experimentovat s kvantovou léčbou včelstva, měla jsem hlavu plnou vysokofrekvenčního 12ti taktového blues, jasně jsem viděla jak enormní rezonanční vibrace propláchnou včechny energetické blokády organismu a regenerujou kvant genetického materiálu. Ale tápala jsem v temnu, jak to zpustit a vyladit. Den nezávislosti se však dostavil dříve, než jsem očekávala, roztříštila jsem se v myšlence, a bylo světlo. Proč generovat něco tak vysoce energeticky náročného, když všude kolem nás máme tolik energie, že by jsme mohli vyřešit všechny energetické problémi Země a ještě si hopsnout na včelnici do 400 světelných let vzdáleného klastru Plejad?

Jak Tonda říká: "v každé překážce je příležitost". Nezáleží na tom, kterou cestou se vydáš, ale že stále vidíš cíl. Udržuj svou myšlenku na živu a bud' vděčny za každou překážku, která tě na přímé cestě donutí zastavit. Je to důkaz, že nejsi se svou myšlenkou sám. Všichni se vzájemně modelujem.

RE: Postupy, které mohou vést ke včelstvům odolnějším proti roztoči - renttip - 02.12.2014 10:27 PM

(02.12.2014 06:54 PM)MirekMatucha napsal(a):  Někde jsem četl, že když do domácí pyramidy umístíš žiletky, tak se nikdy neztupí a stále se doostřují, i když je denně používáš. Abys pak neměl furt vostrý včely. M.M.
Musíš ale zachovat přesné parametry zmenšení a musí být zachováno nasměrování stran.

RE: Postupy, které mohou vést ke včelstvům odolnějším proti roztoči - Debora - 02.12.2014 11:31 PM

(02.12.2014 06:54 PM)MirekMatucha napsal(a):  Abys pak neměl furt vostrý včely. M.M.

to by nám možná pomohlo Wink

RE: Postupy, které mohou vést ke včelstvům odolnějším proti roztoči - Evžen Babík - 03.12.2014 02:22 AM

Zdravím,
pyramidální stříšky úspěšně vyzkoušel český včelař,
zdroj včelařství cca 30. léta, lze dohledat ...

Můj kamarád si poradil tak, že nad každým úlem si ji představil a nechal ji rotovat ...

Mohu se zeptat na % účinnosti,
ale včelstvo má svou vlastní velmi vysokou vibraci,
a jak říká Toník - neučme včely, ony ví, co mají dělat.

s pokorou E. Babík, Zlín.