![]() |
Příprava pomůcek a zařízení - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Pomůcky k chovu včel (/forum-Pomucky-k-chovu-vcel) +--- Fórum: Další zařízení a pomůcky (/forum-Dalsi-zarizeni-a-pomucky) +--- Téma: Příprava pomůcek a zařízení (/tema-Priprava-pomucek-a-zarizeni) Všechny stránky |
RE: Příprava pomůcek a zařízení - schützmeister - 08.07.2014 06:52 PM (08.07.2014 12:38 PM)MichalF napsal(a): Myslel jsem, že je tam nějaká klapka a nejde si potáhnout vůbec. Podle mě by tam něco takového mělo kvůli jiskrám být. Vzhledem k tomu, že se snažím už měsíc nekouřit, tak to bude zkouška ohněmJá myslím, že dřív zásadní výhoda dýmáku proti dnešním kuřákům byla právě v tom, protože panímáma musela vylovit krejcárek na fajfčičku dobrýho tabáku, jináč by to u včel nešlo, že. Žádný pixly vod vajec. RE: Příprava pomůcek a zařízení - MichalF - 08.07.2014 08:15 PM To mě teda pomohlo. Díky za podporu... RE: Příprava pomůcek a zařízení - Aleš Molčík - 28.08.2014 02:19 PM Dnes jsem dotvořil dekabox na langstroth, ještě nátěr a posadím jej na včelstvo v "klátu" a jsem zvědavý na vlhkost. Šindele jsem štípal z fošny a dodělal na hoblovce. Štípání nic moc práce z čerstvého kmene by to mohlo jít lépe. Ale kdybych toho chtěl víc je lepší si hotové šindele objednat u profíků, přece jenom grift nejde ničím nahradit. Odvětrání z boku pod stříškou jsem vybavil sítem. A měl bych prosím jeden dotaz na ty co už dekabox vyzkoušely. Do vnitřního rámu je lepší dát piliny nebo hobliny případně směs? RE: Příprava pomůcek a zařízení - Martin Smutný - 29.08.2014 12:17 AM (28.08.2014 02:19 PM)Aleš Molčík napsal(a): Dnes jsem dotvořil dekabox na langstroth, ještě nátěr a posadím jej na včelstvo v "klátu" a jsem zvědavý na vlhkost. Šindele jsem štípal z fošny a dodělal na hoblovce. Štípání nic moc práce z čerstvého kmene by to mohlo jít lépe. Ale kdybych toho chtěl víc je lepší si hotové šindele objednat u profíků, přece jenom grift nejde ničím nahradit. Odvětrání z boku pod stříškou jsem vybavil sítem. S dekaboxem zkušenost nemám, zkoušel jsem jen obyčejné stříšky á la japonec na Langa z dvojitého modřínového šindele (mám je zatím jen od letošního června). Dávám přednost "brutálnějšímu" a více "natural" vzezření (viz foto), hoblovku nebo nátěr stříšky neuvidí. Šindele musí být poskládány tak, aby "žlábkovaly" (dle tvaru štípnutých let) a odváděly vodu až k okraji. Štípání čerstvého modřínu není velká výhra, po vystavení povětrnosti se ochotně kroutí, ale mě se to v tom lese prostě líbí..... MS RE: Příprava pomůcek a zařízení - Jaro Stoklasa - 29.08.2014 07:58 AM (28.08.2014 02:19 PM)Aleš Molčík napsal(a): Dnes jsem dotvořil dekabox na langstroth, ještě nátěr a posadím jej na včelstvo v "klátu" a jsem zvědavý na vlhkost. Šindele jsem štípal z fošny a dodělal na hoblovce. Štípání nic moc práce z čerstvého kmene by to mohlo jít lépe. Ale kdybych toho chtěl víc je lepší si hotové šindele objednat u profíků, přece jenom grift nejde ničím nahradit. Odvětrání z boku pod stříškou jsem vybavil sítem. Hobliny, prípadne narezaná slama. To sú asi najlepšie materiály. RE: Příprava pomůcek a zařízení - Branislav Božík - 12.11.2014 12:41 AM Priprava maleho prirodneho vcelara na sezonu - cast 2: Dnes mi doslo drevo, 8kubikov vejmutovky, a mozeme zacat... RE: Příprava pomůcek a zařízení - Aleš Molčík - 25.12.2014 09:21 PM Z dnešní lesní vycházky jsem si donesl choroše. Nasekat, vysušit a je palivo do kuřáku na další rok. RE: Příprava pomůcek a zařízení - Milan Bencúr † - 03.09.2015 03:51 PM Včere som oprášil môj lis na slamené rohože a vyrobil som si ich pár z ovsenej slamy. [attachment=1289] [attachment=1290] [attachment=1291] [attachment=1292] [attachment=1293] [attachment=1294] [attachment=1295] [attachment=1296] [attachment=1297] [attachment=1298] Do predchádzajúceho príspevku mi nezobralo všetky fotografie. Tu sú ešte dve. [attachment=1299] [attachment=1300] RE: Příprava pomůcek a zařízení - Miroslav Macek - 03.09.2015 04:27 PM Opaľovať drevo plameňom sa dá celkom pekne ale plameň a slama je už dosť odvážna kombinácia ![]() RE: Příprava pomůcek a zařízení - Milan Bencúr † - 03.09.2015 04:51 PM Aj, aj. Kolega z Polska to bežne robí. |