![]() |
Nepřátelé včel - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Chov a ošetřování včelstev (/forum-Chov-a-osetrovani-vcelstev) +--- Fórum: Včelařský rok (/forum-Vcelarsky-rok) +---- Fórum: Jaro (/forum-Jaro) +---- Téma: Nepřátelé včel (/tema-Nepratele-vcel) Všechny stránky |
RE: Nepřátelé včel - schützmeister - 22.09.2013 07:56 PM (22.09.2013 07:33 PM)Aleš Molčík napsal(a): A byl to náš sršeň nebo asijský? Údajně v Německu už se asijský sršeň už vyskytuje.Viděl jsem někde nafilmovaný útok asijských sršánů s kamerou uvnitř úlu. Masakr ![]() Já jsem sršně v úle ještě neviděl, jsou dost ostražitý, narozdíl od vos, vosy to taky pěkně naporcují. Ti naši sršáni loví spíš letící cíle, aspoň co jsem četl a sám pozoroval. Některá léta mě létají před česna jak na krmítko. Ale vždy v letu. Čapnou včelu, ukosnou hlavu až to křupne a letí domu. Jsou to takový nemotorové. RE: Nepřátelé včel - Debora - 23.09.2013 01:55 AM (22.09.2013 07:33 PM)Aleš Molčík napsal(a): A byl to náš sršeň nebo asijský? Údajně v Německu už se asijský sršeň už vyskytuje. zatím ne, ve Francii se obevuje Vespa velutina, ale ta je menší než evropský sršeň. Ale až se objeví v Německu, bude i v Cesku. RE: Nepřátelé včel - Debora - 17.04.2015 04:50 PM Prasestra včely, vosí královna, se nastěhovali do svého úlu. Jaké to konání, na fotkách je vidět stavbu díla v rozmezí 24 hodin. ![]() ![]() RE: Nepřátelé včel - Miroslav Matucha - 21.08.2016 11:10 PM Před úlem zůstávají po soubojích s predátory jen včelí nožičky a křidýlka a taky sem tam ubodaná sršeň. M.M. ![]() ![]() |