![]() |
Poznávací videa - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Chov a ošetřování včelstev (/forum-Chov-a-osetrovani-vcelstev) +--- Fórum: Pro začátečníky (/forum-Pro-zacatecniky) +--- Téma: Poznávací videa (/tema-Poznavaci-videa) Všechny stránky |
RE: Poznávací videa - Tomáš Palata - 27.07.2021 09:29 AM Vyhánění trubců. oznamuje konec snůškové sezóny. Včelstvo se zbavuje trubců - už je nebude potřebovat a tudíž ani živit. RE: Poznávací videa - Martin Smutný - 20.08.2021 03:38 PM Poznávací video z 29.7.2021 Které včelstvo se vám líbí nejvíc? 1. včelstvo měnilo 2x matku, teď dohání, co se dá, prolet mladušek, nejvyšší čas se stabilizovat na zimu 2. včelstvo je ještě trochu aktivní, bylo a je nejslabší z nich, ale teď už vypadá, že vyzimuje 3. včelstvo zazimováno, nad hlavou téměř 2 nástavky medu (a předtím 18 kg vytočeno), cigárko na česně..... tak se mi to líbí na přelomu července a srpna RE: Poznávací videa - Martin Smutný - 16.09.2021 10:31 PM Moc pěkná loupež z 9.9.2021.....aneb konec mých zkušebních Sklenarek Záběry česna Jak vypadá vylupované včelstvo pod folií (opak poklidu, který by tam měl být) RE: Poznávací videa - Marek Pomp - 21.09.2021 07:04 PM Martine, pěkná loupež, ale Jak poznat, že to brzo přijde? Co s tím? Případně, jak tomu předejít? Marek RE: Poznávací videa - Miroslav Matucha - 21.09.2021 10:50 PM Jak poznat, že to brzo přijde? Včelstvo den před utracením. Za pár dní by bylo vyloupeno. Predátoři vědí. M.M. RE: Poznávací videa - Jiří Marx - 22.09.2021 10:42 AM Krásných 45 souši bude RE: Poznávací videa - Marek Pomp - 22.09.2021 02:54 PM (22.09.2021 10:42 AM)Jiří Marx napsal(a): Krásných 45 souši bude Asi byly předem k vidění poškozené včely. (Pak to zařídila viróza...) Jirko, jak dlouho budou souše infekční? Co zásoby, které po padlém včelstvu zbudou? (např. plásty s pylem) (Že bych úplně stál o "očkování" včel, jak se o tom občas zmíní LD, tak pevný v kramflecích teda ještě určitě nejsem a dlouho nebudu.) Marek RE: Poznávací videa - Miroslav Matucha - 22.09.2021 09:55 PM Asi byly předem k vidění poškozené včely. (Pak to zařídila viróza...) Marek Samozřejmě, ale dotaz zněl: "Jak poznat, že to brzo přijde?" a ne jak poznat, že to jednou přijde. M.M. RE: Poznávací videa - Marek Pomp - 23.09.2021 09:22 AM Mirku, Tvoje video bylo skvělé a názorné, díky za to. Já jsem jedno problémové včelstvo letos sledoval až do prvních náznaků zjevné loupeže a likvidoval, první den, když dopoledne česno začalo být umazané a bylo zřejmé, že už si prostor neubrání (možná trochu pozdě, ale fakt jsem to chtěl vidět celé až do konce). Marek RE: Poznávací videa - Jiří Marx - 23.09.2021 10:23 AM Martine, napiš, jak dlouho jsi ty Sklenarky měl a jak se chovaly, jestli si je léčil a čím |