![]() |
Biologie včely - Verze k tisku +- Forum Šance pro včely (https://forum.sanceprovcely.cz) +-- Fórum: Včela (/forum-Vcela) +--- Fórum: Biologie a život včely (/forum-Biologie-a-zivot-vcely) +--- Téma: Biologie včely (/tema-Biologie-vcely) Všechny stránky |
RE: Biologie včely - Tomáš Svoboda - 09.11.2015 10:51 PM Je výskyt trubců v tomto období (listopad) běžné? Mě jejich výskyt u česna docela překvapil. RE: Biologie včely - Leoš Dvorský - 09.11.2015 10:57 PM Tomáši, moc ne. Nebyli malí? Pak by tam byly burbcokladná matka (asi mladá neoplozená). Ale někdy se stává, že přeživší trubci vydrží , ale v malém množství RE: Biologie včely - Tomáš Svoboda - 10.11.2015 09:23 PM Ahoj Leoši, velikost mají trubci obvyklou. Při pěkném počasí, kdy včely lítají, jsem jich viděl jednoho, dva, takže jich bude ve včelstvu opravdu jen menší množství. Matka je z roku 2014, takže mladá. Teď už se dá asi jen přemítat, jakou tam mají funkci, že si je tam včelstvo nechalo... RE: Biologie včely - Leoš Dvorský - 11.11.2015 12:09 PM Na jaře bych tomu včelstvu věnoval větší pozornost. Mohlo si pozdě na podzim vyměnit matku a nemuselo to dopadnout. Jsou-li ale klidné, mělo by to být OK. ld RE: Biologie včely - Tomáš Svoboda - 12.11.2015 12:37 AM Klidný jsou, tak uvidíme na jaře... RE: Biologie včely - renttip - 12.11.2015 03:54 AM Tomáši, přítomnost trubců, podle tvého popisu bych viděl pouze jako reakce včelstva na letošní vývoj klimatu. Letošnírok je trochu mimo pravidla, ale co si budem povídat, naše včelky v tom mají jasno. S úctou Jindřich 1. Z včelí vůle král RE: Biologie včely - Evžen Babík - 15.11.2015 10:58 AM Když jsem začal včelařit v roce 1997, zazimoval jsem 3 včelstva na 3 N rámkové miry 45/23 a všechna si držela trubce celý podzim, pár trubců se ještě proletovalo na počátku prosince, prostě měly všeho nadbytek a já jsem to považoval za normální. RE: Biologie včely - petr.strejcek - 15.11.2015 05:21 PM Pro mně jsou trubci taky takhle "pozdě" normální. Taky jsem v začátcích z toho byl vykulenej, všude se říkalo že trubci jsou už v tuhle dobu něco neobvyklýho, že mi určitě chtějí vyměnit matku pozdě na podzim, ale po několika letech jsem zjistil, že to nic nenormálního není a hlavně, že se nic neděje. Prostě od teorie k praxi ![]() ![]() Petr RE: Biologie včely - Tomáš Svoboda - 15.11.2015 09:34 PM Bylo by skvělé, kdyby to byla známka toho, že se včely mají blahodárně... Ale to jsou opravdu jen naše domněnky a představy... RE: Biologie včely - Debora - 18.11.2015 07:25 PM auč ![]() live: |